מאמר המסביר על המרת מידות ומשקל שכל בשלנית או בשלן צריך אצלו במטבח.
כמה כוסות זה 200 גרם סוכר? איך אפשר להמיר חמאה בשמן? - כל המידע הדרוש לבשלנים שבינינו
לגבי יחסי מידות של חומרים בסייסים, מוצקים ונוזלים וכן גם ערכם של המוצרים הנפוצים אצלנו בסיר.
מידות נפח בסיסיות:
1 כוס = 16 כפות = 48 כפיות = 240 מ"ל
½ כוס = 8 כפות = 24 כפיות = 120 מ"ל
1/3 כוס = 5 כפות = 16 כפיות = 80 מ"ל
¼ כוס = 4 כפות = 12 כפיות = 60 מ"ל
1 כפית = 5 מ"ל / 1/2 כפית = 2.5 מ"ל (נוזלים)
100 מעלות צלסיוס = 212 מעלות פרנהייט
100 מ"ל שמן = 90 ג' שמן / 100 מ"ל מים = 100 ג' מים
מידות של מוצקים:
סוכר לבן -
סוכר חום -
מלח בישול -
המרת חמאה לשמן
בכדי לבצע המרה מחמאה לשמן - ראשית, על השמן להוות כ-80% לפחות ממשקלה של החמאה.
לדוגמא, 100 גרם חמאה = 100 מ"ל שמן (כחצי כוס).
מידות של 5 מוצרים נפוצים:
שאלות נפוצות:
שאלה: כמה זה מיץ מלימון אחד?
תשובה: 60 מ"ל, כלומר - רבע כוס מיץ לימון
שאלה: כמה זה קורט או לסירוגין קמצוץ?
תשובה: כ-2 אצבעות (כשמינית של כפית).
יש לכם עוד שאלות, יש לכם עוד המלצות מוזמנים לשלוח לנו ולשתף עם שאר חברי האתר.