הכנו לכם מתכון מושלם לקיש ברוקולי שמתאים לארוחת בוהוריים (בראנץ׳) ארוחת ערב וגם לכל ארוחה שביניהם, המתכון הזה קל במיוחד כי אין צורך בהכנת בצק. גם ככה החלק הטעים יותר הוא המילוי והכי טוב, ויתרנו על פחמימות.
מה הסוד במתכון הזה? על מנת להפוך את הקיש ליציב פיזרנו את הברוקולי היטב בתחתית התבנית כדי ליצור שכבה דמויית בצק שתחזיק את כל התענוג הזה ליציב וקל להגשה.
אפשר להשתמש בכל גבינה מגורדת שתרצו אנחנו ממש אוהבים צ׳דר וברי וחושבים שזה שילוב מנצח, אתם לגמריי יכולים להשתמש בגבינה צהובה, פקורינו, ובגדול בכל גבינה שנמסה היטב.
רגע לפני שמתחילים וודאו שיש לכם תבנית שאפשר להכניס לתנור, לא חשוב מרובעת או עגולה, מרחו עליה מעט חמאה או שמן זית.
קצצו את בצלי השאלוט לקוביות קטנות.
פרקו מהברוקולי שלכם בערך 10 פרחים בגודל של 3 ס״מ בערך שלא יהיו גדולים מידי.
חממו את התנור ל 160 מעלות.
אנחנו מוכנים להתחיל :)
שימו מחבת גדולה על הכיריים על להבה נמוכה, המיסו את החמאה והוסיפו את בצלי השאלוט שקצצתם בשלו עד שהם רכים ושקופים, כ -4 דקות בערך.
הוסיפו את ראשי הברוקולי, תבלו ברבע כפית מלח ושפכו שליש כוס מים.
העלו את עוצמת הלהבה לבינונית ובשלו תוך כדי ערבוב מדי פעם עד שהברוקולי הוא לא רך לגמריי (אל דנטה) לאחר שהמים התאדו המשיכו 3-4 דקות נוספות.
בקערה גדולה הקציפו את הביצים עם השמנת, אגוז המוסקט, 3/4 כפית מלח ופלפל קאיין.
מסדרים את הברוקולי והשאלוט באופן שווה על תחתית תבנית הפאי שהכנו.
מפזרים את הגבינה המגורדת מעל, שוב אתם יכולים להשתמש בכל גבינה שנמסה היטב, אנחנו משתמשים בצ'דר וברי, אבל גם גבינה צהובה, גבינת גרוייר או בופור יעבדו היטב.
צקו את תערובת הביצים על הגבינה המגורדת.
הכניסו לתנור שחומם מראש ל 160 מעלות למשך כשעה, או עד שהקיש יציב והחלק העליון זהוב ויפה.
תנו לקיש הברוקולי להצטנן כ -10 דקות לפני הגשה ופרסו את הקיש.
בתאבון!
את הקיש הזה אפשר להכין יום לפני הזמן ולהכניס אותו למקרר. כדי לחמם פרוסות בודדות, אתם יכולים פשוט לחמם במיקרוגל למשהו כמו דקה. כדי לחמם את כל הקיש, מכסים בנייר אלומיניום ואופים בתנור שחומם מראש ל 140 מעלות צלזיוס עד שהקיש חם במרכזו, לתנור שלנו זה לקח כ -30 דקות בערך.
אם אין לכם ברוקולי או שפשוט אהבתם את המתכון ובא לכם לנסות משהו חדש, אפשר להחליף את הברוקולי ב-אספרגוס, פטריות ועוד… רק שמרו על יחס זהה בין כמות הברוקולי לירק שבחרתם, כמובן תמיד בשלו ותבלו את הירקות לפי הצעדים של המתכון :)
למיטב ידיעתנו, כל המרכיבים במתכון זה הם ללא גלוטן, אם אתם עושים דיאטה ללא גלוטן או מבשלים עבור מישהו עם אלרגיה לגלוטן, קראו תמיד את תוויות המרכיבים כדי לוודא שהם נטולי גלוטן.