רוצה להעשיר את הידע הקולנרי שלך וללמוד דברים חדשים במטבח?

הצטרפו לניוזלטר שלנו עוד היום
בחינם והשארו מעודכנים

קטגוריות

טיפים לצילום קולינרי

המילה קולינריה כהגדרתה קיימת וזאת על מנת להדגיש את אומנות הבישול והאכילה. זה שנים תחום ההאכלה אינו קיים אך ורק על מנת לספק את רעבונם המתמשך של בני האדם. תחום הקולינריה בא להדגיש את ההנאה בכל הנוגע לאוכל ובישול - התהליך עצמו מרגע איסוף החומרים, ההכנות המקדימות, הבישול עצמו, החיבור התרבותי שנוגע ואוכל וכמובן שימת הדגש בנוגע לטעמו, ריחו ומראהו.

 

ביטוי לקולינריה הרבה הקיימת כיום במגזינים רבים כמו גם ברשת האינטרנט ניתן לראות באתר "מה בסיר". האתר, במתכונתו הבסיסית, מארח אצלו חובבי בישול רבים כמו גם כאלו העוסקים בדבר כמקצוע וזאת בעבור להעניק ממד וצבע נוסף בתחום הקולינריה.

 

על מנת לנסות ולהמחיש לחובבי הבישול אודות מראה התבשילים במסגרת מגזינים ואתרי אינטרנט דוגמת מה בסיר יש כמובן להקפיד על מספר דברים הנוגעים לצילום בתחום הקולינרי:

  1. בצילום קולינרי של מנות חשוב לדאוג לאור טבעי ולא כזה המגיע ממקור ישיר. כמו כן, מומלץ תמיד לצלם את המנה כשברקע צבע לבן או להשתמש במחזיר אור לבן (רפלקטור) או בנייר לבן. למול כך לא מומלץ השימוש בפלאש שיביא לתוצאה של מנה שטוחה וחושך משני צדדיה.
  2. זווית הצילום של מנות בתחום הקולינרי יכולה להשתנות מתמונה לתמונה. מנות שטוחות דוגמת פיצות יש לצלם מלמעלה כשמנות אחרות יש וכדאי לצלם בזווית של 45 עד 60 מעלות. לא פעם יש וכדאי ליצור טווח של צילומים בזוויות שונות עד הגעה לתוצאה הרצויה והטובה ביותר.
  3. צילום קולינרי איכותי לוקח בחשבון את כל תהליך הכנת המנה. תיעוד תהליך ההכנה יכול להניב צילומים נהדרים דוגמת סיר מבעבע מלמעלה, חיתוך הירקות, הכנת מגש האפייה טרם כניסתו לתנור, תבשילים המעלים אדים ועוד. תיעוד התהליך מוסיף באופן טבעי יותר עומק לכל מנה וחושף את הצופים לחומרי הגלם בהם השתמשנו. 

 

דוגמאות לצילום קולינרי מעולה

צילום קולינרי

צילום קולינרי

מתכונים שבטח יעניינו אותך
תמונה של מתכון בשר ראש ביין
כ-35 דקות קל כשר בשרי
תמונה של מתכון כנאפה בשר
כ-30 דקות קל כשר בשרי
הוסף שניות 00 הורד שניות
:
הוסף דקות 00 הורד דקות
:
הוסף שעות 00 הורד שעות