זה יכול להיות קשה לבחור את הפירות והירקות הנכונים מכיוון שיש כל כך הרבה בסופרים ובשווקי האיכרים. אך בחירת הפירות והירקות הנכונים חשובה לבריאותכם ולטעם ואיכות המזון שאתם אוכלים. הנה כמה טיפים שיעזרו לכם לבחור את הפירות והירקות הטובים ביותר:
בנוסף לעצות הכלליות הללו, הנה כמה כללים ספציפיים לקטיף כמה פירות וירקות נפוצים:
תפוחים: ישנם כמה שיקולים מכריעים לבחירת התפוח הנכון. בראש ובראשונה, בחנו כמה קשה התפוח על ידי הרמתו והרגשה של קליפתו של הפרי. הימנע מתפוחים שהם רכים, עיסתיים או כאלה ששוקעים בקלות בעת לחיצה. תוך כדי הערכה של מוצקות, בדקו ויזואלית את האיכות של התפוח, הימנעו מכל אלה שיש להם חבורות או תסמינים גלויים של פירוק. כדי לקבל את החוויה הטובה ביותר, למדו על סוגי התפוחים שלכם, כולל האיכויות, הצבע, הגודל, הצורה והמראה הכללי שלהם. צבע אינו המנבא הטוב ביותר של תפוח טעים, אם כי הוא עשוי להיות שימושי בעת הבחירה. תפוח טרי ואיכותי אמור להריח טוב.
בננות: כאשר בוחרים צרור בננות, קחו בחשבון את הצבע, הטריות והאטרקטיביות הכללית. בננות צריכות להיות צהובות בוהקות עם מגע של ירוק בכל קצה. כמות הירוק לקראת הסוף תשתנה בהתאם ללוח הזמנים של האכילה. בחרו בננות עם מעט ירוק עד ללא ירוק בקצוות וקצת כתמים חומים בהירים לצריכה מיידית. בחר בננות עם יותר ירוק בקצוות לאכילה תוך מספר ימים. חפשו בננות מלאות ושמנמנות, הימנעו מבננות חבולות או מפוצלות, והימנעו מבננות עם גוונים אפורים עמומים שכן ייתכן שהן אוחסנו בטמפרטורות קרות מדי או חמות מדי ולא יבשילו כראוי, ויפגעו בטעם ובמרקם שלה.
תפוזים: בדקו את המוצקות, הצבע, המשקל והבשלות של התפוזים לפני הקנייה. התפוז האידיאלי הוא מוצק, בעל צבע מלא, משיי ועור דק. הימנע מתפוזים רכים, עובשים או חבולים. משקל התפוז מצביע על תכולת המיץ. הפירות הטעימים והבשלים ביותר משחררים את המיצים שלהם דרך קליפתם. בחר זן עונתי. ולנסיות הן העסיסיות ביותר מסוף האביב עד אמצע הקיץ, תפוזי הטבור מאמצע החורף עד תחילת האביב, ותפוזי דם מתחילת החורף עד תחילת האביב. תפוזי הטבור צריכים להיות בהירים ומוצקים, בעוד ולנסיות עשויות להיות צהבהבות. ניתן לשמור תפוזים בטמפרטורת החדר למשך שבוע או במקרר למשך שבועיים, מה שיכול להשפיע על טעמם והמרקם שלהם.
עגבניות: עגבניות הן תוצרת פופולרית וניתנת להתאמה, אך קביעת איכותן יכולה להיות קשה. בדקו את המראה, התחושה והארומה של העגבנייה כדי לוודא שאתם מקבלים עגבנייה נחמדה. עגבנייה טובה צריכה להיות נטולת פגמים, בצבע אדום עמוק, מוצקה למגע ובעלת ריח מתוק אדמתי. הימנע מעגבניות אפרוריות או חיוורות, רכות מדי או חסרות ארומה. הימנעו מקניית עגבניות בניילון או אריזה בכל עת שאפשר. הדרך הקלה ביותר לקבוע את איכות העגבנייה היא לבדוק אותה בעצמכם.
על ידי ביצוע הטיפים האלה, אתה יכול להיות בטוח שתבחר את הפירות והירקות הטריים והטובים ביותר לארוחות שלך.
קנייה מהנה!