רוצה להעשיר את הידע הקולנרי שלך וללמוד דברים חדשים במטבח?

הצטרפו לניוזלטר שלנו עוד היום
בחינם והשארו מעודכנים

קטגוריות

עוגות בחושות לשבועות - עושות את החיים קלים

אין כמו עוגות בחושות, הן העוגות הטעימות ביותר והקלות ביותר להכנה, הכנו עבורכם רשימה של כמה עוגות נפלאות שיכולות ממש להתאים לחג השבועות

אם עמלתם וטרחתם על ארוחת החג, ייתכן שבגזרת הקינוחים כבר עייפתם, וזה בסדר גמור. בדיוק לשם כך תוכלו
להכין עוגות בחושות עם ריח של בית וטעם נימוח שכולם אוהבים לצד כוס הקפה או התה בסיומה של ארוחה חגיגית.
עוגות אלו ניתן להכין בזמן קצר וללא כל מאמץ ויתרונן העצום הוא שהן טעימות במיוחד. שנסו מותניים, הכינו את
הקערה והכף מעץ ובואו נצא לדרך!

עוגה כתומה לחג לבן

עוגת גזר היא עוגה נהדרת, טעימה ובעלת מרקם וטעמים עדינים. להכנתה הניחו בקערה אחת: קמח, סוכר, אבקת
אפייה, קינמון טחון וערבבו היטב. בקערה שנייה הניחו את שאר החומרים: ביצים, יוגורט ותה פושר, וערבבו היטב.
אחדו את התערובות יחד והוסיפו פנימה גזר מגורד דק, ונטיפי שוקולד לבן.
אחדו את כל המרכיבים בערבוב קליל מאוד, העבירו לתבנית והכניסו לאפייה למשך חצי שעה.

עוגה בחושה בניחוח משכר

יש עוגות שריחן צועד לפניהן, אותו ריח משכר נהדר שמתפשט ברחבי הבית, מזמין מיד את כל מי שנמצא בו אל
המטבח ומאלץ את בני הבית להמתין עד דקת האפייה האחרונה. את עוגת הקינמון הריחנית הזו, תכינו בחמש דקות
בלבד. בקערה נניח ביצים, סוכר דמררה, קמח, שמנת מתוקה, אבקת אפייה, שמן, סוכר וניל, אינסטנט פודינג וניל
וקינמון טחון.
ערבבו את המצרכים יחד עד קבלת תערובת אחידה, העבירו לשתי תבניות אינגליש קייק ואפו במשך 45 דקות בחום
בינוני.
טיפ לשדרוג: אם אתם רוצים להפוך את העוגה הזו לסגנון של עוגת שיש תוכלו להחליף את האינסטנט פודינג וניל
בשוקולית ולהפריד אותה משאר החומרים, להוסיף אליה סוכר דמררה, ביצים ואת הקינמון וכשאתם מוזגים את
התערובת לתבניות, שפכו מעל את התערובת החומה ובעזרת קיסם ערבבו את שתי הבלילות יחד.

עוגת שוקולד וקוקוס

עוגת שוקולד היא עוגה שאהובה על ידי רוב. היא מהירה להכנה, טעמה משובח וילדים ומבוגרים נהנים ממנה כאחד.
במתכון הזה נשדרג את טעם השוקולד עם קוקוס נהדר. כך תכינו אותה: בקערה אחת הניחו את המצרכים היבשים:
קמח, אינסטנט פודינג שוקולד, אבקת אפייה, סודה לשתייה, סוכר וניל, קוקוס וסוכר. בקערה נפרדת ערבבו יחד את
הרכיבים הרטובים: ביצים, שמן קוקוס ושמנת.
ערבבו את הרכיבים היטב בכל קערה. לאחר הטמעתם אחדו את שתי התערובות לאחת וערבבו עד שתתקבל תערובת
חלקה. העבירו לתבנית אפייה משומנת מראש והכניסו לתנור לחום בינוני. אפו כארבעים דקות. בסיום האפייה הוציאו
אותה מן התנור וחוררו בה חורים עם החלק האחורי של כף עץ.
בקלחת קטנה המיסו חבילת שוקולד מריר ומכל שמנת מתוקה אחד. מיד הסיום ההמסה מזגו את רוטב השוקולד על
העוגה וודאו שכל השוקולד נכנס פנימה בחורים. המתינו כרבע שעה ובזקו שבבי קוקוס על ציפוי השוקולד.

עוגה מושלמת לקפה שבצד

לכל מי שאוהב את טעם השוקולית ולכל מי שאוהב את טעמו של הקפה, העוגה הזו נוצרה עבורכם, היא משלבת את
שני המרכיבים יחד ויוצרת עוגה משגעת שלא תוכלו להפסיק לאכול ממנה. בקערה אחת גדולה נכניס את הרכיבים
הבאים: ביצים, קמח, סוכר וניל, אבקת נס קפה, סוכר, אבקת אפייה ושוקולית.

ערבבו את כל המרכים יחד חוץ מאת אבקת הנס. אותה שימו בכוס עם מים חמים והמיסו היטב. לאחר שקיררתם את
כוס הנס קפה לחלוטין, שפכו אותה לתוך התערובת וערבבו היטב. העבירו את הבלילה לתבנית משומנת היטב והכניסו
לתנור על חום גבוה. רגע לפני שאתם מגישים אותה לשולחן פזרו מעליה אבקת סוכר והגישו.

עוגת מייפל במיוחד לחג השבועות

עוגת מייפל היא עוגה חלומית ומתוקה. בעוגה הזו נשלב גם יוגורט אשר יעניק לה מרקם רך ונימוח שישתלב באופן
מושלם עם טעם המייפל. בקערה גדולה הניחו קמח, אבקת אפייה, ביצים, יוגורט, סוכר לבן, תמצית וניל, שמן ומיץ
מתפוזים סחוטים טריים. ערבו את כל המרכיבים היטב עד הטמעה אך לא יתר על המידה כדי שהעוגה תישאר
אוורירית. העבירו אותה לתבנית עגולה בקוטר 24 רגע לפני שאתם מכניסים אותה לתנור, קצצו מעט אגוזי מלך ופזרו
על בלילת העוגה. הכניסו לאפייה בחום גבוה לחצי שעה.
בסיום האפייה הוציאו את העוגה מהתנור וזלפו עליה מיד סירופ מייפל בנדיבות.

מתכונים שבטח יעניינו אותך
הוסף שניות 00 הורד שניות
:
הוסף דקות 00 הורד דקות
:
הוסף שעות 00 הורד שעות