עוגיות-
1.במעבד מזון שמים קמח, אבקת אפייה, סוכר וחמאה ומעבדים לתערובת פירורית.
2. מוסיפים חלמונים ומעבדים בלחיצות קצרות, עד לקבלת בצק אחיד ולא דביק.
3. מרדדים את הבצק על נייר אפייה מקומח לעובי 1/2 ס”מ .
4. קורצים לעיגולים בעזרת חותכן/כוס בקוטר 5 ס”מ בערך.
5. אופים בתנור שחומם מראש 15-10 דקות, עד להזהבה. מוציאים מהתנור ומצננים לגמרי.
קצפת-
1. בסיר קטן מביאים לרתיחה מים וסוכר.
2. ממשיכים לבשל על אש בינונית בלי לערבב, עד שהסירופ מסמיך וניהיה גבישי מעט, 7 דקות בערך.
3. לקראת סיום בישול הסירופ מתחילים להקציף חלבונים במיקסר במהירות גבוהה דקה-שתיים, עד לקבלת קצף רך.
4. מוזגים את הסירופ לחלבונים בזרם דק תוך כדי הקצפה מהירה.
5. ממשיכים להקציף עוד 10 דקות עד שהקערה חמימה אבל כבר לא רותחת למגע.
6. מוסיפים תמצית וניל ומקציפים עוד כמה שניות לאיחוד.
7. מעבירים את הקצף לשקית זילוף עם פייה ומזלפים על כל עוגייה.
8. מקפיאים 20 דקות, להתייצבות.
ציפוי שוקולד-
1. ממיסים שוקולד (במיקרוגל/בסיר) מוסיפים שמן ומערבבים לאיחוד.
2. מעבירים לכלי עמוק וצר ומצננים לטמפרטורת החדר.
3. טובלים כל קרמבו כשהוא הפוך בציפוי שוקולד (מחזיקים בעוגייה).
4. מחזירים למקפיא ל-5 דקות, להתקשות הציפוי.
שומרים במקרר ומגישים קר:)