1. אם משתמשים בלבבות ארטישוק קפואים, חולטים אותם 5 דקות במים רותחים. אם משתמשים בלבבות ארטישוק טריים, מרתיחים כרבע שעה במים עם קצת מלח ומיץ לימון.
2. מכינים את הפסטה בהתאם להוראות היצרן.
3. חותכים את לבבות הארטישוק לקוביות גסות, העגבניות שרי לרבעים, עגבניות מיובשות לרצועות ובזיליקום לקצוץ גס.
4. מחממים את השמן במחבת ומקפיצים במשך 5 דקות את לבבות הארטישוק עם השום, העגבניות שרי, והעגבניות המיובשות.
5. מוסיפים מלח, פלפל ובזיליקום ומערבבים.
6. מניחים את הפסטה בצלחת מעליה את הרוטב ארטישוק עם מעט נוזלים של השמן זית, מפוררים מעל בולגרית ומגישים.