1. מחממים תנור ל- 180 מעלות.
2. מערבבים את מרכיבי מילוי השמנת לתערובת אחידה.
3. מחממים מחבת עם שמן זית ומוסיפים את הבצל חתוך לקוביות, מטגנים עד להזהבה.
4.מוסיפים את שאר מרכיבי מילוי העגבניות ומביאים לרתיחה, מבשלים 10 דקות נוספות עד להבה בינונית ומנצננים.
5.מבשלים את עלי הלזניה במים חמים במשך כ-5 דקות עד להתרככות קלה.
6. להרכבה הלזניה: מניחים עלה לזניה ומורחים עליו שכבה דקה של מילוי השמנת ומעל שכבה דקה של מילוי העגבניות מגלגילים ומניחים בתבנית.
7.יוצרים ספירלה בתבנית עם כל 12 עלי הלזניה המגולגים. מפזרים מעל את הגבינת ריקוטה והבזיליקום.
8. מכניסים את התבנית לתנור למשך כ- 25 דקות או עד שהלזניה מזהיבה.
מוציאים מהתנור, מניחים ללזניה להתקרר מעט ומגישים.