עוגת נפוליאון רוסית הופיעה לראשונה בשנת 1912 כדי להנציח את ניצחון המדינה על נפוליאון 100 שנה קודם לכן. במקור זה היה מאפה למנה אחת שדמה לכובע דו-קרני. הקינוח השתנה במהלך השנים, גדל ברוחב ובגובה, והיום מסמל את השלג שסייע לכוחות הרוסים בניצחונם.
הכנת הבצק של העוגה:
ללוש את כל רכיבי הבצק, לחלק לכמה חלקים ולרדד כל חלק דק בעזרת מערוך.
לאפות כל שכבת בצק כ-10 דקות, 160-170 מעלות.
יוצאים 10-12 שכבות בצק.
שכבת בצק אחת להשאיר לפירורים מעל העוגה.
הכנת הקרם של העוגה:
להקציף את הביצים עם הסוכר.
מ-2 ליטר חלב, לקחת 2 כוסות ולערבב עם ה-300 גר' קמח
(הכמות של הקמח לא מדוייקת. צריך להרגיש בעת העירבוב. הקרם לא צריך לצאת דחוס מדי).
צריכה להיווצר בלילה נוזלית מאוד (כמו לבלינצ'ס). להרתיח את יתרת החלב.
בהדרגה להעביר את תערובת הביצים והסוכר לחלב הרותח עם ערבוב מתמיד.
ישר אחרי הוספת הביצים לחלב הרותח, להוסיף גם את 2 כוסות החלב המעורבבים עם הקמח וכל הזמן לערבב.
להוסיף סוכר וניל. ולבשל כמה דקות. לקרם המוכן להוסיף 100 גר' חמאה. להוריד את הקרם מהאש ולתת להתקרר.
הרכבת העוגה:
למרוח את הקרם בנדיבות על כל שכבת בצק.
מעל העוגה לפזר פירורי בצק (ששמרנו בצד).
בעת מריחת הקרם על הבצק, הבצק יישבר במקצת. זה בסדר.
לתת לקרם להספג בעוגה למשך לילה בטמפ' החדר. לא להכניס למקרר.
לצד עוגה מתוקה זו, הגישו תה נענע חם ולא ממותק ושימו לכם משהו בטלויזיה, אין דרך מנחמת וטובה מזו.
השתמש בקערת מתכת
באופן אידיאלי כדאי להשתמש בקערה עשויה נירוסטה. הקצפת תתקרר בקלות וזה יעזור לשמור על הקצפת קרירה במהלך תהליך ההקצפה.
אל תקציפו יתר על המידה
כדאי להפסיק להקציף את השמנת כשהיא הגיעה לשלב השיאים המוצקים.
מה זה אומר? שכאשר אתם מרימים את המטרפה הקצף עומד זקוף. זה יכול לקחת בערך שבע או שמונה דקות של הקצפה. אם תקציפו אותו מעבר לשלב הזה, תקבלו חמאה.