הכנאפה הזו היא בפני עצמה סיבה ללכת למסעדה או שאתם מעדיפים להישאר בבית?
בואו תלמדו איך מכינים אותה לבד. היופי הגדול הוא שמלית הגבינות אינה ממותקת
1. מכינים את הסירופ: שמים סוכר ומים בסיר ומביאים לרתיחה. מבשלים בבעבוע עדין 5-3 דקות עד לקבלת סירופ. מכבים את האש ומוסיפים מי ורדים.
2. מכינים את הכנאפה ומגישים: מערבבים ריקוטה וגבינת עיזים לתערובת אחידה בקערת מיקסר עם וו גיטרה או בקערה בעזרת מזלג
3. יוצקים למחבת 4 כפות חמאה. משטחים מעל מחצית מן האטריות בשכבה אחידה. מורחים על האטריות את תערובת הגבינות ומכסים בשכבה שנייה של אטריות
4. מטגנים על להבה בינונית כ-4-3 דקות עד שהאטריות בתחתית מזהיבות. הופכים בזהירות על צלחת גדולה ומחזירים למחבת. מטגנים 4-3 דקות עד הזהבה מהצד השני. במהלך הטיגון מוסיפים חמאה מומסת לפי הצורך. יוצקים אותה לתחתית המחבת כדי שהאטריות ייטגנו ולא ייחרכו. בכל פעם שמרגישים שהאטריות משחימות קצת מוסיפים מעט חמאה.
5. יוצקים על האטריות את כל הסירופ ומטגנים עד שנספג. מעבירים לצלחת הגשה ומגישים חם.
* אם מוותרים על הסירופ, אפשר להגיש את הכנאפה גם כמנה ראשונה או כמנה צמחונית — עם תוספת תרד או פטריות.