1. חותכים את הבצל גס, ומטגנים קלות במעט שמן זית עד להזהבה.
2. כאשר הבצל מזהיב מוסיפים את עלי הבזיליקום ומקפיצים מעט עד שהם מתרככים מעט.
3. מערבבים בקערה את הגבינה הלבנה, הקוטג', הביצה, השום והגבינה הצהובה. מתבלים במלח ופלפל.
4. מורידים את הבצל והבזיליקום מן האש ומוסיפים אותם אל תערובת הגבינות.
5. מכינים קערה קטנה עם שמן זית ומברשת.
6. פורסים את בצק הפילו המגולגל ומשמנים במעט שמן, מניחים מעל עוד עלה ומשמנים בין 4-5 עלים תלוי בכם.
7.חותכים לריבועים את הבצק ומניחים 3 כפות מתערובת הגבינות והבזיליקום לבמרכז הריבוע.
8.משמנים את הקצוות וסוגרים למשלוש.
9. משמנים את חלקו העליון של המשלוש במעט שמן ומניחים על תבנית האפייה.
חוזרים על הפעולה עם עלי הפילו הנותרים ושארית הגבינות .
9. מפזרים קצח/שומשום על גבי חלקו העליון והמשומן של כל משולש.
10. מכניסים לתנור שחומם מראש על 180 מעלות לכ-20 דקות עד שהם משחימים קלות.