היום אנחנו מתעמקים בתחום הקרמי והנפלא של רוטב שמנת מבושלת במחבת!
הרוטב הזה הוא כמו חיבוק חם בקערה, וזהו הליווי האידיאלי לכל אוכל מנחם.
רוטב שמנת יוקרתי יכול להעלות ארוחה רגילה למשהו יוצא דופן. מתכון רוטב שמנת זה דומה לרוטב לבן מסורתי או בשמל, אך יש לו טעם עשיר יותר. הוסיפו נופך של אלגנטיות עם כמה כפיות שרדונה או יין לבן יבש אחר, או פזרו מעט גבינת פרמזן.
זהו רוטב פנטסטי להגשה על פסטה או פילה דג, וזה לוקח רק כמה דקות להכנה. יאללה מתחילים.
1. מחממים את החלב בסיר על אש בינונית עד שמתחילות להופיע בועות מסביב לקצה. לשים בצד ולשמור חם.
2. ממיסים את החמאה בסיר נפרד על אש בינונית-נמוכה.
3. מוסיפים את הקמח ומערבבים עד שהתערובת מתערבבת היטב. המשיכו לבשל, תוך ערבוב, במשך 2 דקות. וודאו שהאש לא גבוהה מידי ושאתם לא מקבלים צבע שחום.
4. מערבבים בהדרגה את החלב החם לתוך תערובת הקמח והחמאה.
5. מבשלים על אש בינונית תוך ערבוב מתמיד עד שהרוטב מתחיל לרתוח ולהסמיך, על אש נמוכה מאוד במשך 5 דקות.
6. מערבבים פנימה את השמנת והיין (אם בחרתם לשים).
7. מתבלים במלח ופלפל ומוסיפים מעט אגוז מוסקט אם רוצים.
מגישים מיד ונהנים.
הפלפל הלבן משמש רק כדי לשמר את הצבע הלבן. אם אתם מעדיפים את הטעם של פלפל שחור, אתם מוזמנים להשתמש בפלפל שחור גרוס טרי.
הוסיפו עשבי תיבול טריים קצוצים או עשבי תיבול יבשים בסוף הבישול כדי לקבל טעם ארומטי ומרענן! כוסברה, טימין, אורגנו, זעתר או פטרוזיליה יקחו את הרוטב הזה לטיול במעמקי הואלי של צפון ארץ ישראל