• ניקח סיר, ונשים בתוכו את הלימונים - נמלא את הסיר במים עד שהלימונים יתכסו לגמרי, מרתיחים ומבשלים כ3 דקות (על מנת שהמרירות מהקלפיה תצא).
• לאחר מכן, נשפוך את המים ונסיר מהקליפה את החלקים הפגומים.
• נחתוך את הלימונים לקוביות ונסיר את הגרעינים מתוכם.
• לאחר שניקנו את כל הלימונים מהגרעינים, נכניס אותם למעבד מזון עם להב מתכת ונרסק אותם.
* שימו לב: לא צריך להגיע לריסוק מוחלט של הלימונים , מומלץ שיישאר חתיכות קטנות של לימון.
• מחזירים לסיר את הלימונים תוך מדידת כוסות בצורה הזו: על כל כוס לימון מרוסק נשים כוס סוכר + ניתן להוסיף בנוסף סוכר וניל. (על כל 2 כוסות לימון ו2 כוסות סוכר, שקית 1 של סוכר וניל).
* שימו לב: בגרעינים יש הרבה פקטין שגורם לריבה להקריש, ולכן מומלץ לקשור אותם בגזה (מאין תחבושת בד) ולבשל ביחד עם הפרי כשעה וחצי עד שעתיים על אש נמוכה.
• בשלב הזה אנו מבשלים את הריבה תוך בחישה מדי פעם עד שנקבל עיסה סמיכה.
* על מנת לבדוק אם הריבה מוכנה - נוציא כפית בלילה אל תוך צלחת ונקרר מעט (אפשר במקרר או במקפיא) ונבדוק אם הריבה סמיכה מספיק. יש להזהר מבישול יתר!
• את הגרעינים נוציא, נמזוג את הריבה אל תוך צנצנות זכוכית מעוקרות (נשטוף אותן במים רותחים).
• נסגור את הצנצנות ונשמור בקירור.