יש לנו מתכון נפלא לבישול ארטישוק לשתף אתכם היום.
בישול נכון של ארטישוק מצריך ריכוך תחילה כדי שהעלים יוכלו להיות רכים והלב יוכל להתבשל.
כאן תלמדו כיצד לרכך ארטישוק כמו מומחים! בעזרת המתכון הזה, שיאפשר לכם ליצור ארוחה בלתי נשכחת בכמה צעדים פשוטים!
בואו נצלול פנימה.
1.שוטפים היטב את ראשי הארטישוק במים ומקצצים את הגבעולים.
2.מסדרים את הראשים בסיר לחץ או בסיר רגיל ומכסים במים.
3.פורסים את הלימון ומוסיפים אותו ואת המלח, ומביאים לרתיחה.
4.ממשיכים לבשל על אש קטנה למשך 20-25 דקות בסיר לחץ או 60 דק' בסיר רגיל.
יש באמת אינספור דרכים להגיש ארטישוק, הנה כמה אפשרויות יצירתיות
שימו לב שניתן להגיש את הארטישוקים חמים או קרים. זה מעדן כך או כך.
חפשו ארטישוק יציב, מוצק, כבד,שעליו ארוזים היטב. הימנע מארטישוקים עם עלים חומים או מצומקים. קרוב לוודאי שהם עברו את השיא שלהם.
לפני הרתיחה, הסירו את העלים החיצוניים הקשים ואת השליש העליון של הארטישוק. כך יהיה קל יותר להגיע ללב הרך של הארטישוק.
הוספת עשבי תיבול, שום, לימון או מלח למים בעת הרתיחה של הארטישוק יכולה לשפר את טעמם פלאים!