1. שמים בקערה את הקמח והמלח.
2. בקערה קטנה ממיסים את השמרים עם חצי מכמות המים ועם כף סוכר חום.
3. שופכים את תערובת השמרים ואת יתרת המים ולשים.
4. מוסיפים לזה את החמאה והביצה ונותנים לזה לנוח ל-5 דקות.
5. לשים היטב 10 דקות עד שהבצק חלק ולא דביק.
6. ברגע שהבצק תפח מקמחים אם הידיים היטב ומגלגלים כדורים בגודל כדורי טניס. עושים עם האצבע חור ומגלגלים את הבייגל על האצבעות עד שהחור שלו מתרחב.
7. על מנת שהבייגלס לא ישנו את צורתם כשנעביר אותם לשליקה, חותכים את נייר האפייה ל-6 חלקים, ומניחה על כל אחד בייגל.
8. מכסים את הבייגלים בנייר אפייה ומגבת ונותנים להם לנוח עד שהם מכפילים את גודלם.
9. בינתיים מרתיחים מים בסיר גדול ומוסיפים לו כף סוכר וכף דבש ושולקים את הבייגלס.
10. מניחים 2 מקסימום במים הרותחים לכ-30 שניות בכל צד. (שלב השליקה חשוב שהבייגל יצא עם ציפוי קשה ולא פריך).
11. מוציאים, מסננים היטב ומעבירים לתבנית אפייה. הבייגלס ייראו מקווצים, אחרי האפייה הכל ייעלם!
12. מורחים בחלבון ביצה ואופים בתנור שחומם מראש על 200 מעלות לכ-15-17 דקות, עד שהם שחומים ונפלאים.
13. מוציאים ומניחים למנוחה.
14. מורחים דבש על הבייגל ומקשטים בפינוקים שרוצים-שומשום, מלח גס, קינמון, קוואקר, צ'ילי, גרעיני חמנייה, קצח, קונפטי, זרעי פשתן או מה שבא.
*מומלץ למלא את הבייגל בממרחים מיוחדים