רוצה להעשיר את הידע הקולנרי שלך וללמוד דברים חדשים במטבח?

הצטרפו לניוזלטר שלנו עוד היום
בחינם והשארו מעודכנים

קטגוריות
עוגת שיש
מתכון
כ-30 דקות קל כשר חלבי

מצרכים למתכון

ציפוי

עוגות

אופן ההכנה

עוגת שיש פסיפס חום לבן בציפוי בצק שוקולד

עם המתכון של היום, תוכלו לצאת לטיול במורד הזיכרון וליהנות מפינוק קלאסי בזמן התה

עוגת שיש. מי עוד זוכר שחיכינו בקוצר רוח שאמא או סבתא תוציא את עוגת השוקולד והוניל הטעימה הזו מהתנור?

וזה בכלל לא משנה אם זה עוגת שיש פרווה, עוגת שיש תפוזים או עוגת שיש טבעונית. ניתן לשנות את המתכון הזה כדי להתאים לסגנון ולמצב הרוח.

ואל דאגה, כל חובבי האוכל שאכפת להם מבריאות! ניתן להכין את עוגת השיש הזו ללא גלוטן או עם חלב שקדים במקום חלב רגיל, או אפילו פרווה על ידי הוספת טוויסט של תפוזים. עוגת השיש הזו היא פינוק התה המושלם!

חממו את התנור ובואו נתחיל לאפייה!

עוגת שיש קלה להכנה שכל ביס יחזיר אתכם לימים הטובים.

 

איך מכינים עוגת שיש?

  1. מקציפים את הביצים והסוכר.
  2. מוסיפים חלב, מים, שמן וסוכר וניל וממשיכים לערבב.
  3. מוסיפים קמח ואבקת אפייה וממשיכים לערבב עד לקבלת בלילה אחידה.
  4. מחלקים את הבלילה ל2, בלילה לבנה ובלילה חומה.
  5. לאחת הבלילות מוסיפים קקאו- הבלילה החומה.
  6. מעברים את כל אחת מהבלילות לתבנית אינגליס קייק מצופה בנייר אפייה.
  7. אופים בתנור שחומם מראש על 180 לכ-20 דקות.
  8. מחלצים את העוגות מהתבנית ומקררים מעט, מחלקים כל עוגה ל-2 ומקלפים את הקצוות.
  9. מכינים את הציפוי עם הקצוות שקילפנו ומוסיפים קקאו וחלב ומערבבים היטב.
  10. משטחים את הציפוי על גבי נילון נצמד ומניחים את חלקי העוגות ובניהם מורחים את ממרח השוקולד.
  11. מגללים את הציפוי מכל כיוונים העוגה ומהדקים חזק.
  12. לקרר במשך שעתיים ומגישים!

 

איך הופכים לעוגת שיש תפוזים?

זה ממש פשוט! החליפו את החלב בתפוזים ויש לך עוגת שיש פרווה תפוזים מהסרטים!

 

איך הופכים לעוגת שיש ללא גלוטן?

זה ממש קל, פשוט החליפו את הקמח הרגיל בקמח ללא גלוטן

 

איך הופכים לעוגת שיש פרווה?

ישן מגוון דרכים להפוך את העוגה הזו לפרווה. אחת מהן היא להפוך אותה לעוגת שיש תפוזים כמו שכתוב למעלה. דרך נוספת תהיה להחליף את החלב הרגיל בחלב שקדים/אורז/שיבולת שועל ולשמור על אותם יחסים של נוזל.

 

הצעות הגשה לעוגת שיש

  1. גנאש שוקולד: גנאש שוקולד חלק ועשיר הוא הדרך המושלמת לקחת את העוגה הזו לשלב הבא. במיוחד עבור אנשים שאוהבים שוקולד.
  2. קצפת ופירות יער: לאפשרות קלילה ופירותית יותר, שימו קצפת ופירות יער טריים, כמו תותים או פטל, על גבי עוגת השיש שלכם.
  3. ציפוי חמאת בוטנים: שימו ציפוי חמאת בוטנים עשיר וקרמי על גבי העוגה שלכם לטוויסט ייחודי ואגוזי. זה שילוב של טעמים שאף אחד לא יוכל לעמוד בפניו!
ניסית את המתכון? איך יצא?
(0.0) | 0 הצבעות
עדיין מנהלים קניות עם פתקים? הגיע הזמן להתקדם...
לחצו כאן למידע נוסף

טיפים שיכולים ממש לעזור בהכנת עוגת שיש

השתמשו בקיסם שיניים

בדקו אם העוגה עשויה ומוכנה עם קיסם שיניים. נעצו את הקיסם בעוגה, אם הקיסם יוצא נקי, העוגה מוכנה.

שאלות נפוצות להכנת המתכון

פשוט וקל! כדי להכין גרסה נטולת גלוטן של עוגת השיש הזו, פשוט החליפו את הקמח הרגיל בתערובת קמח ללא גלוטן, כמו קמח שקדים או קוקוס.
בהחלט! אתם יכול להשתמש בכל חלב אחר במקום חלב רגיל במתכון הזה, כמו חלב שקדים או חלב סויה.
כן! הוספה של תענוגות כמו שוקלד צ'יפס או אגוזים לעוגת השיש יכולה להיות דרך טעימה לתת לה יותר טעם ומרקם.
אהבתם? שתפו את המתכון

גולש יקר, עליך להיות מחובר על מנת להוסיף תגובות
עדיין לא נוספו תגובות, לא תהיו הראשונים להגיב?
מתכונים שבטח יעניינו אותך
הוסף שניות 00 הורד שניות
:
הוסף דקות 00 הורד דקות
:
הוסף שעות 00 הורד שעות