רוצה להעשיר את הידע הקולנרי שלך וללמוד דברים חדשים במטבח?

הצטרפו לניוזלטר שלנו עוד היום
בחינם והשארו מעודכנים

קטגוריות
עוגת שוקולד וקרמל מלוח
מתכון

עוגת שוקולד וקרמל מלוח

כ-40 דקות קל כשר חלבי

מצרכים למתכון

קרמל

קצפת

עוגה

גנאש ועיטורים

אופן ההכנה

עוגת שוקולד וקרמל מלוח עם קצפת וגנאש שוקולד, מתכון קל יחסית שירשים את האורחים, אין טעים כמו מתוק ומלוח

 

איך מכינים את שכבות עוגת השוקולד? 

  1. מערבבים את כל החומרים היבשים בקערה גדולה.

  2. טורפים ביצים לבלילה אחידה בעזרת מטרפה ומוסיפים לתערובת היבשה. מוסיפים גם קפה ממומס במים רותחים, שמנת חמוצה, ותמצית וניל ומערבבים היטב. מחלקים את הבלילה בין 2 תבניות.

  3. אופים בתנור שחומם מראש על 180 מעלות כ- 15 דקות עד שהעוגות יציבות (לחילופין אפשר לאפות בתבנית אחת, כל פעם עוגה אחת, לחלץ אותה, לשטוף במים קרים ולחזור על הפעולה). משחררים את 4. העוגות בעדינות ומעבירים לרשת לצינון מוחלט.

מכינים את הקרמל

  1. מבשלים סוכר, מים בסיר גדול על להבה בינונית תוך כדי ערבוב עד שהסוכר נמס.

  2. מפסיקים לערבב ונותנים לתערובת לבעבע 7-5 דקות עד שמתקבל גוון ענברי כהה (שמזכיר צבע של בירה כהה).

  3. יוצקים על הקרמל שמנת תוך כדי טריפה נמרצת במטרפה ידנית עד שהיא נטמעת בקרמל.

  4. מוסיפים חמאה ובוטנים, טורפים עד לקבלת קרם קרמל סמיך וקטיפתי.

מכינים את הקצפת והגנאש

  1. להכנת הקצפת מקציפים את השמנת עם הסוכר במיקסר/ ידני במהירות איטית ואז למהירות מרבית במשך 3 דקות.

  2. להכנת הגנאש מביאים שמנת מתוקה לסף רתיחה, יוצקים על השוקולד, ממתינים דקה ומערבבים לקרם חלק.

הרכבת העוגה

  1. מניחים עוגה אחת ומעלייה שופכים את הקרמל המלוח, מניחים מעל עוד שכבה של עוגה.

  2. מזלפים שושני קצפת על העוגה, שופכים בטיפטופים את הגנאש שוקולד ומפזרים את העיטורים.

מצאנו שהעודה הזאת באה פגז עם קפה קר וטעים שמאזן את המתיקות

בתאבון!
ניסית את המתכון? איך יצא?
(0.0) | 0 הצבעות
עדיין מנהלים קניות עם פתקים? הגיע הזמן להתקדם...
לחצו כאן למידע נוסף
אהבתם? שתפו את המתכון

גולש יקר, עליך להיות מחובר על מנת להוסיף תגובות
עדיין לא נוספו תגובות, לא תהיו הראשונים להגיב?
מתכונים שבטח יעניינו אותך
הוסף שניות 00 הורד שניות
:
הוסף דקות 00 הורד דקות
:
הוסף שעות 00 הורד שעות