מערבבים את כל החומרים היבשים בקערה גדולה.
טורפים ביצים לבלילה אחידה בעזרת מטרפה ומוסיפים לתערובת היבשה. מוסיפים גם קפה ממומס במים רותחים, שמנת חמוצה, ותמצית וניל ומערבבים היטב. מחלקים את הבלילה בין 2 תבניות.
אופים בתנור שחומם מראש על 180 מעלות כ- 15 דקות עד שהעוגות יציבות (לחילופין אפשר לאפות בתבנית אחת, כל פעם עוגה אחת, לחלץ אותה, לשטוף במים קרים ולחזור על הפעולה). משחררים את 4. העוגות בעדינות ומעבירים לרשת לצינון מוחלט.
מבשלים סוכר, מים בסיר גדול על להבה בינונית תוך כדי ערבוב עד שהסוכר נמס.
מפסיקים לערבב ונותנים לתערובת לבעבע 7-5 דקות עד שמתקבל גוון ענברי כהה (שמזכיר צבע של בירה כהה).
יוצקים על הקרמל שמנת תוך כדי טריפה נמרצת במטרפה ידנית עד שהיא נטמעת בקרמל.
מוסיפים חמאה ובוטנים, טורפים עד לקבלת קרם קרמל סמיך וקטיפתי.
להכנת הקצפת מקציפים את השמנת עם הסוכר במיקסר/ ידני במהירות איטית ואז למהירות מרבית במשך 3 דקות.
להכנת הגנאש מביאים שמנת מתוקה לסף רתיחה, יוצקים על השוקולד, ממתינים דקה ומערבבים לקרם חלק.
מניחים עוגה אחת ומעלייה שופכים את הקרמל המלוח, מניחים מעל עוד שכבה של עוגה.
מזלפים שושני קצפת על העוגה, שופכים בטיפטופים את הגנאש שוקולד ומפזרים את העיטורים.
מצאנו שהעודה הזאת באה פגז עם קפה קר וטעים שמאזן את המתיקות