מתחילים בבצק הפריך, במעבד מזון עם להב סכין מעבדים יחד חמאה, קמח, אבקת סוכר, וניל ומלח לתערובת פירורית.
מוסיפים חלמון וכף חלב וממשיכים לעבד רק עד שנוצרים גושי בצק רכים.
מעבירים למשטח עבודה, לשים מעט מאוד ליצירת בצק אחיד (לא ללוש יותר מידיי), יוצרים צורה של פיתה, עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה.
על משטח מקומח מרדדים את הבצק לעלה כמה שיותר דק אבל שלא יקרע, מרפדים תבנית לפאי או רינג בקוטר 24 מקומח קלות. דוקרים את בסיס הקלתית בעזרת מזלג ומצננים כ-1/2 שעה במקפיא.
בנתיים מחממים תנור ל 170 מעלות.
אופים תחילה את התחתית באפייה עיוורת: מניחים על הקלתית הקפואה נייר אפייה מקומט וממלאים בקטניות (אני שם למשל שעועית). אופים במשך 12 דקות.
מסירים את הנייר אפייה עם הקטניות ומחזירים לאפייה נוספת של 8 דקות עד להזהבה קלה של הבצק.
מצננים את הבצק לצינון מוחלט.
עוברים לקרם לימון, בקערית קטנה מערבבים יחד ג'לטין ומים ומשהים כ-10 דקות במקרר עד שהג'לטין סופח את כל הנוזלים.
שמים בסיר ביצים, מיץ לימון, סוכר, קליפה מגוררת ומלח וטורפים היטב. מבשלים את התערובת על להבה בינונית תוך כדי טריפה רצופה עד שמתקבל קרם סמיך (פשוט עד שרואים בועות של רתיחה).
מוסיפים את הג׳לטין לתערובת ומערבבים עד לאיחוד.
לאחר מכן מוסיפים את החמאה ומערבבים עד שהיא נמסה.
מסננים את התערובת כך שתהיה חלקה, ושופכים על הקלתית.
מעבירים למקרר למשך מינימום שעתיים.
עוברים להכנת המרנג, על בן מארי (סיר עם מים רותחים) מניחים קערה עם החלבונים, הסוכר והמלח, מערבבים כל הזמן עד שכל הסוכר נמס.
מעבירים לקערת המיקסר ומקציפים עד ליצירת מרנג יציב ומשחתי.
מעבירים לשקית זילוף עם צנתר משונן או כל אחד שתבחרו ומזלפים על הפאי לימון, לבסוף שורפים מעט עם ברנר את המרנג (זהירות לא להגזים) וזהו .. אני אוהב לשים נענע לקישוט זה מוסיף ;)
שומרים במקרר ואוכלים !