1. מערבבים יחד את 2 סוגי הקמחים, השמרים והסוכר.
2. יוצרים גומה במרכז ומוסיפים מלח. על המלח שופכים את השמן ואז יוצקים את המים (במידת הצורך מוסיפים עוד 50 מ״ל מים).
3. לשים היטב במשך 7-8 דקות ונותנים לבצק לנוח כ - 5 דקות.
4. ממשיכים ללוש עוד כ- 5 דקות ומתפיחים בכלי מכוסה עד להכפלת נפח הבצק.
5. יוצרים את צורת הלחמניות הרצויה על גבי תבנית עם נייר אפייה ומתפיחים שוב כ 15-20 דקות.
6. מברישים בביצה וזורים שומשום/ גרעיני דלעת או מה שאוהבים.
7. מכניסים לתנור שחומם מראש על 180 מעלות עד להשחמה משני צידי הלחמניה.
*ניתן לעבד את הבצק במיקסר אך אז יש לקצר את זמני הלישה ל- 5 דקות בכל פעם.