מצויין להקפאה, מקבל בתוכו כל תוספת אפשרית לאחר האפיה (כמו בורקס פינוקים - ביצה קשה, מלפפון חמוץ, עגבניה, טחינה, פטרוזיליה - הכל הולך!)
הכנת הבצק:
1. בקערת המערבל עם וו לישה מערבלים תחילה את הקמח, השמרים, הסוכר והמלח
2. מוסיפים את השמן והמים ולשים עד לקבלת בצק חלק. לאחר מכן ממשיכים ללוש עוד כ-5 דקות. (במידה ומכינים את הבצק ביד ללא מיקסר - אין בעיה, זמן הלישה הוא כ10 דקות)
3. מכסים את הקערה במגבת ומתפיחים כשעה עד שהבצק מכפיל את נפחו
בזמן שהבצק תופח מכינים את המילוי.
הכנת המילוי:
1. בסיר גדול מרתיחים את גרגירי החומוס הקפואים עד לריכוך (בערך כ7 דקות מרגע רתיחת המים)
2. מסננים את החומוס אך שומרים כוס ממי הבישול
3. שוטפים את הסיר ומייבשים - באותו הסיר כעת נטגן את הבצל והכרישה על אש בינונית עד להשחמה
4. מוסיפים חזרה את גרירי החומוס המבושלים ובעזרת מועך תפוחי אדמה מועכים את המילוי בתוך הסיר (לא עד הסוף, אפשר להשאיר חתיכות של גרגירי חומוס)
5. מוסיפים חצי כוס ממי הבישול לתערובת יחד עם הפפריקה המתוקה והמעשונת, בהרט ומלח ופלפל. מערבבים לקבלת מילוי אחיד אך לא רטוב\יבש מדי.
אפיה:
1. מחממים תנור ל-180 מעלות טורבו
2. מחלקים את הבצק לאחר התפיחה לכ16 כדורים שווים
3. מרדדים כל כדור לעיגול שטוח בעובי של בערך חצי ס"מ, במרכז העיגול מניחים 1-2 כפות גדושות של המילוי
4. מקפלים את עיגול הבצק מעל המילוי ליצירת כיסון, מהדקים היטב את השוליים של הסמבוסק עם האצבעות ולאחר מכן עם הגב של שיני המזלג
5. מסדרים את הסמבוסקים בתבנית מרופדת בנייר אפיה, מורחים על כל אחד ביצה עם מברשת ומקשטים עם פרג\שומשום
6. אופים כ15-20 דקות עד אשר גם החלק העליון וגם התחתון של הסמבוסק זהוב (לא בטוחים כמה זמן לאפות? מותר לכם לפתוח אחד ולראות אחרי 15 דקות)
בתאבון!