1. מנפים לקערה קמח ומוסיפים את הסוכר וסוכר הוניל, ומערבבים.
2. יוצרים גומה במרכז הקערה, ושופכים לתוכה את הביצים הטרופות, השמן והחלב.
3. מערבבים מעט עם כף, ולאחר מכן מערבלים במיקסר (אפשר ידני) לתערובת אחידה.
4. יוצקים קצת יותר מחצי התערובת לתבנית "אינגלש קייק" משומנת (קצת פחות מ-3/4).
5. לשאר התערובת הנותרת שלא יצקנו לתבנית, מוסיפים את הקקאו ומערבבים היטב לתערובת אחידה וללא גושי קקאו.
6. את תערובת השוקולד שנוצרה יוצקים בעדינות מעל התערובת הבהירה, ומערבבים מעט מאוד עם קיסם.
7. מכניסים לתנור שחומם מראש על 180 מעלות ואופים בין 45 דקות לשעה.
*ניתן לבדוק האם העוגה מוכנה בעזרת שיפוד. העוגה מוכנה אם הוא יוצא יבש ונקי לאחר שנועצים אותו בעוגה.