1. מערבבים בקערה את השקדים טחונים וקליפת הלימון ומניחים בצד.
2. מקציפים בקערה נפרדת כ-2 דקות את החלבונים והמלח עד לקבלת קצף רך.
3. מוסיפים בהדרגה לחלבונים המוקצפים את הסוכר וטורפים היטב עד שהקצף הופך ליציב אך לא נוקשה (כ-4 דקות).
4. מוסיפים את תמצית הווניל וליקר התפוזים ומערבבים קלות.
5. מוסיפים את הקצפת שהתקבלה לתערובת השקדים ומקפלים בעדינות עד לקבלת תערובת סמיכה.
6. מעבירים את המסה שהתקבלה ל-3 שעות מינימום (עם עדיפות ללילה שלם) במקרר.
7. מסדרים את עוגיות הבצק בתבנית מרופדת בנייר אפייה עם מרווחים ביניהן.
8. מפזרים על העוגיות את השקדים הקלופים.
9. מכניסים לתנור שחומם מראש על חום של 160 מעלות ל-17 דקות
10. מוציאים את העוגיות מהתנור ומצננים לחלוטין.
*מומלץ לא לגעת בעוגיות - הן יהיו קצת רכות אבל אין מה לדאוג כי הן יתקשו בחוץ. המרקם יהיה קריספי מבחוץ ומעט רך בפנים, ואם תרצו ממש לייבש אותן אפשר להשאיר אותן עוד 3 דקות בתנור תחת השגחה.