מתאים לתבנית בגודל 20X30
הכנת המלית:
1. בסיר בינוני מרתיחים חלב, חמאה וסוכר יחד עד שהחמאה נמסה והתערובת מתחילה לבעבע קלות
2. מוסיפים את הפרג, הקוקוס, גרידת הלימון והוניל - מערבבים על אש בינונית כ5-7 דקות עד שהתערובת מסמיכה והחלב נספג בפרג.
(במידה והתערובת נשארת נוזלית מדי - מוסיפים כמה כפות של פירורי לחם ומערבבים. במידה והתערובת סמיכה מדי - ניתן להוסיף עוד כמה כפות חלב)
3. מורידים מהאש ומצננים.
להכנת הפירורים:
1. בקערה גדולה שמים את הקמח, הסוכר והחמאה - בעזרת האצבעות מפוררים את החמאה לתוך הקמח והסוכר, עד אשר מתקבלת תערובת פירורית
(ניתן ומומלץ להשתמש במעבד מזון עם להב פלדה - יש לערבל בפולסים את כל המרכיבים עד לקבלת תערובת פירורית שדומה לחול)
2. מצננים במקפיא כ15 דקות (או עד שהפרג יתקרר מספיק)
אפיה:
1. מחממים תנור ל160 מעלות.
2. בתבנית משטחים מחצית מתערובת הפירורים ומהדקים
3. משטחים את תערובת הפרג מעל הפירורים הדחוסים, מיישרים
4. מפזרים את שאר תערובת הפירורים מעל הפרג
5. אופים כ25-30 דקות עד אשר התערובת מעט מבעבעת והחלק העליון זהוב ופריך
בתאבון!