1. קודם כל "דופקים" כל זית עם פטיש שניצל עד שהוא נבקע.
2. מעבירים לקערה ושוטפים במים שטיפה ראשונית, משרים את הזיתים במים ומחליפים מים כל 24 שעות במשך 10 ימים.
3. פורסים את הלימון, מקלפים את השום, פורסים את הפלפל החריף.
4. מכניסים זיתים לצנצנת בגודל הרצוי (עדיף זכוכית). משתדלים לעשות שכבות בתוך הצנצנת: זיתים, לימון, שום, פלפל ושוב פעם אותו הדבר.
5. מכינים תרכיז לכבישה ביחס הבא: לכל כוס מים מוסיפים כפית גדושה מלח, מערבבים היטב עד שהמלח מתמוסס במים, שופכים לתוך הצנצנת עד שהצנצנת כמעט מלאה, 2-3 ס"מ לפני הסגירה.
6. מוסיפים שמן זית מעל שכבת המים.
7. סוגרים היטב (עדיף להניח שקית ניילון מתחת למכסה) ואז אוטמים.
8. מניחים את הצנצנת במקום חשוך למשך חודש לפחות.