אנחנו מאמינים שדג סלמון טוב וטרי, לא צריך יותר מדי תיבול על מנת להיות פשוט מושלם!
הסוד להצלחה באפיית דג בתנור הוא עובי הנתח, דאגו שהנתח שלכם לא יהיה דק מדי אך גם לא עבה מדי.
צבע כמובן ככל שהצבע של הסלמון הוא ורוד בוהק יותר כך הוא טרי יותר
אם אתם קונים את הדג והוא עדיין עם הראש תבחנו את צבע העיניים של הדג, הצבע של העין צריך להיות שחור בוהק ומסביב שקוף
הדרך הכי קלה היא ללחוץ על הדג, לא באגרסיביות אם הדג ממש טרי הוא יחזור למצב הרגיל מיד ככל שהוא פחות טרי כך ייקח לו יותר זמן, אם לחצתם והדג לא חוזר למצב המקורי, יש סיכוי שהדג לא ראוי למאכל
חממו תנור ל-180 מעלות.
רפדו תבנית בנייר אפייה, והניחו את נתחי הסלמון (על צד העור) על התבנית.
מורחים את נתחי הסלמון בשמן זית, ומפזרים מעל פלפל שחור, מלח וכל תבלין אחר שרוצים.
טפטפו מיץ לימון בצורה אחידה על הנתח, ועסו את הנתח בעדינות.
הניחו מס' פרוסות שום על כל נתח.
אפו את הסלמון למשך 18-20 דק' לא יותר, תדעו שהדג מוכן כאשר יקבל צבע יפה מבחוץ, ויתפרק בקלות עם מזלג.
בתאבון!
אפיית סלמון בתנור בטמפרטורה נמוכה ממיסה לאט את השומן בין הבשר ומשאירה את הפילטים לחים ורכים להפליא, אז שקלו להתחיל את האפיה על 100 מעלות למשך 5 הדקות הראשונות