ֿהבהרה לגביי המצרכים: 60 מיליליטר = שוט
כל קיץ חם, כל פעם שאנחנו מול הים זה הדבר הראשון שבא לנו לשתות, מוחיטו, הקסם של קובה, טעמי הרום הלבן בשילוב פירות הדר ונענע מרעננת פשוט מתאימים לאווירה.
מוחיטו הוא קוקטייל פופולרי מאוד, לא קל לדייק אותו ולרוב מוגש מתוק מדי - המפתח למוחיטו טוב הוא לא יותר מדי סוכר להשתמש ליים ובהרבה עליי נענע טריים.
לוקחים כוס גבוהה שבה נרצה להגיש את המוחיטו שלנו, מה שנקרא לונג בול.
חותכים ליים אחד לרבעים, ליים הוא המומלץ ביותר עבור מוחיטו אבל לא תמיד זמין לנו בבית במידה וזה המקרה, ניתן גם להשתמש בלימון, שימו לב שאולי תצטרכו להוסיף קצת יותר סירופ סוכר. ליים הוא קטן יותר מלימון וגם הקליפה שלו שלו שונה, אז השתמשו בערך בחצי לימון.
שמים חצי צ'ייסר של סירופ סוכר בתוך הכוס.
מכניסים את נענע ואת הליים לכוס, יש למעוך קלות את הליים ועלי הנענע כדי לשחרר את המיצים והשמנים האתריים שלהם, ולאפשר לנענע להוציא טעמי מנטה חזקים אל המוחיטו. לעולם אל תקרעו את העלים, מכיוון שהדבר מאפשר לטעמים מרים יותר של הנענע להסתנן אל המוחיטו.
ממלאים את הכוס בקרח כתוש, יוצקים מעל 2 צ'ייסרים של רום לבן ומערבבים.
עוד רגע והמוחיטו מוכן, מלאו מי סודה (אפשרי להכין גם עם ספרייט) עד קצה הכוס וערבבו היטב מלמטה למעלה.
מקשטים בענף נענע ומגישים עם קש.
2 הרכיבים העיקריים במוחיטו הם ליים ונענע, שניהם באים בכל מיני סוגים גדלים וטעמים שונים, אנחנו ממליצים לנסות כל מיני סוגי נענע ולימון עד שתגיעו לטעם המושלם בשבילכם. סתם בשביל לסבר את האוזן יש 13 סוגי נענע בעולם, ובישראל יש 4 לכל אחד טעם שונה במקצת שהופך את המוחיטו לשונה.
אין לך קרח כתוש? במקור, ברמנים קובניים ערבבו את המוחיטו באמצעות קוביות קרח, ושמו גם גבעולי נענע ולא רק עלים - נסו זאת לתחושה לא פחות טעימה אך כפרית יותר.
בסיר קטן שופכים כוס מים + כוס סוכר וכפית מיץ לימון, מביאים לרתיחה ומערבבים עד שהסוכר נמס ומתאחד עם המים עד לתערובת כמעט שקופה, שופכים לכלי אחסון (כוס או בקבוק) והסירופ מוכן.
המוחיטו בן יותר מ -500 שנה, ההיסטוריה של המשקה המיושן הזה היא תעלומה, אך רוב ההיסטוריונים בטוחים שהוא הומצא בשנות ה -1500, מה שהופך אותו לאחד הקוקטילים העתיקים ביותר שכולם מכינים עד היום.