איך מכינים קציצות ברוטב לימון וסלרי
במידה ובסוף הבישול יש לכם מעט מדי רוטב לטעמכם – הוסיפו עוד מעט מים וערבבו בעדינות.
ואילו במידה ויש לכם יותר מדי רוטב – הגבירו מעט את הלהבה ובשלו בלי מכסה עוד 5 דקות עד שהרוטב יצטמצם מעט.
בהכנת קציצות, פירורי לחם הם סופר חשובים על מנת לקבל את המרקם המושלם.
כאשר נבשל קציצות ללא פירורי לחם, ובטח עם הבשר שלנו מעורבב עם ירקות טחונים, הקציצות שלנו עלולות להתפרק בקלות.
שילוב של ביצים טרופות בתערובת גם כן לא ישמור את הקציצות יחד וגרוע מכך, עלול לגרום למרקם גומי כזה.
עם זאת, כאשר מוסיפים פירורי לחם, העמילנים סופגים את מיצי הבישול מהבשר והירקות, ומאפשר לחלבוני הביצים לקשור את הקציצות.
כדי לשפר עוד יותר את מרקם הקציצות, השרו כמה פרוסות לחם לבן (ללא הקשה) במים ושלבו אותם בתערובת הקציצות.
אם תערובת הקציצות רטובה מדי, הוסיפו פירורי לחם שיעזרו לקבע את המרקם.
פירורי לחם או קמח, בנוסף לעצם היותם מושלמים לשיפור המרקם, הם מרכיבי מילוי חיוניים שמונעים מהקציצות להתייבש.
פירורי הלחם משרים את מיצי הבשר תוך כדי בישול, ולוכדים אותם בתוך הקציצה.
עם זאת, כמות פירורי הלחם המשמשת היא קריטית, שכן רבים מדי יכולים להפוך את הקציצה למילוי או לכופתאות.
הקפדה על הנחיות אלו תגרום לקציצות בשר להשאר במרקם מושלם ובטעמים שבטוח יפתיעו.