רוצה להעשיר את הידע הקולנרי שלך וללמוד דברים חדשים במטבח?

הצטרפו לניוזלטר שלנו עוד היום
בחינם והשארו מעודכנים

קטגוריות
קציצות בשר ברוטב לימון, סלרי וירקות שורש
מתכון

קציצות בשר ברוטב לימון, סלרי וירקות שורש

כ-120 דקות בינוני כשר בשרי

מצרכים למתכון

לקציצות

לרוטב

אופן ההכנה

המנה המושלמת לחורף - קציצות רכות עם עשבי תיבול, רוטב חמצמץ וניחוחות של בית

איך מכינים קציצות ברוטב לימון וסלרי

  1. בקערה גדולה מגרדים עם פומפיה את הבצל ותפוח האדמה.
  2. מוסיפים את הבשר, הפטרוזיליה, הסלרי, השום, פירורי הלחם, הביצה והתבלינים ומערבבים הכל לתערובת אחידה.
  3. יוצרים מהתערובת כדורים (יצאו לכם כנראה בין 15-20 קציצות גדולות, תלוי בכם)
  4. בסיר סוטאג' (סיר נמוך ורחב) או במחבת עמוקה מטגנים את הקציצות, משתדלים שהקציצות יהיו מטוגנות מכל הצדדים – מוציאים את הקציצות השחומות לצלחת עם נייר סופג ועוברים להכנת הרוטב.
  5. באותה מחבת שבה טיגנו את הקציצות מטגנים את פרוסות הבצל עד להשחמה קלה (מוסיפים מעט שמן במידה וצריך)
  6. מוסיפים את שורש הסלרי והפטרוזיליה, מטגנים עוד כ-5 דקות.
  7. מוסיפים את תפוחי האדמה, הסלרי, מלח, פלפל ותבלינים. מוסיפים את המים, מערבבים בעדינות ומביאים לרתיחה.
  8. מוסיפים את הקציצות בעדינות בין מרכיבי הרוטב – מבשלים על אש קטנה כחצי שעה או עד שתפוחי האדמה רכים.

 

במידה ובסוף הבישול יש לכם מעט מדי רוטב לטעמכם – הוסיפו עוד מעט מים וערבבו בעדינות.

ואילו במידה ויש לכם יותר מדי רוטב – הגבירו מעט את הלהבה ובשלו בלי מכסה עוד 5 דקות עד שהרוטב יצטמצם מעט.

 

הצעות הגשה לקציצות ברוטב לימון וסלרי

  1. הגישו לצד אורז בסמטי חם ושפכו מעט מהרוטב של הקציצות
  2. אוהבים לטבול ברוטב? הגישו לצד פיתה טרייה, סלוף תימני או פיתה דרוזית
  3. הגישו בתוך באגט עם חסה וירקות והמון רוטב

 

פירורי לחם בתוך הקציצות?

בהכנת קציצות, פירורי לחם הם סופר חשובים על מנת לקבל את המרקם המושלם.
כאשר נבשל קציצות ללא פירורי לחם, ובטח עם הבשר שלנו מעורבב עם ירקות טחונים, הקציצות שלנו עלולות להתפרק בקלות.
שילוב של ביצים טרופות בתערובת גם כן לא ישמור את הקציצות יחד וגרוע מכך, עלול לגרום למרקם גומי כזה.
עם זאת, כאשר מוסיפים פירורי לחם, העמילנים סופגים את מיצי הבישול מהבשר והירקות, ומאפשר לחלבוני הביצים לקשור את הקציצות.


כדי לשפר עוד יותר את מרקם הקציצות, השרו כמה פרוסות לחם לבן (ללא הקשה) במים ושלבו אותם בתערובת הקציצות.
אם תערובת הקציצות רטובה מדי, הוסיפו פירורי לחם שיעזרו לקבע את המרקם.

פירורי לחם או קמח, בנוסף לעצם היותם מושלמים לשיפור המרקם, הם מרכיבי מילוי חיוניים שמונעים מהקציצות להתייבש.
פירורי הלחם משרים את מיצי הבשר תוך כדי בישול, ולוכדים אותם בתוך הקציצה.
עם זאת, כמות פירורי הלחם המשמשת היא קריטית, שכן רבים מדי יכולים להפוך את הקציצה למילוי או לכופתאות.

הקפדה על הנחיות אלו תגרום לקציצות בשר להשאר במרקם מושלם ובטעמים שבטוח יפתיעו.

ניסית את המתכון? איך יצא?
(3.3) | 9 הצבעות
עדיין מנהלים קניות עם פתקים? הגיע הזמן להתקדם...
לחצו כאן למידע נוסף
אהבתם? שתפו את המתכון

גולש יקר, עליך להיות מחובר על מנת להוסיף תגובות
עדיין לא נוספו תגובות, לא תהיו הראשונים להגיב?
הוסף שניות 00 הורד שניות
:
הוסף דקות 00 הורד דקות
:
הוסף שעות 00 הורד שעות