פורל הוא דג עדין וטעים עם טעם נפלא שאינו דורש טיפול רב. זה ללא ספק הופך אותו לדג פשוט מאוד להכנה.
אין צורך במרכיבים מפוצצים כדי להוציא ממנו טעמים עזים ונפלאים. שמן זית, מלח ופלפל, שום טחון ופרוסות לימון טרי. זה הכל! זה באמת כל מה שאתם צריכים כדי להכין את פורל הטוב ביותר!
בנוסף לתכולת פחמימות מינימלית, פורל הוא מקור מצוין לחלבון. אכילת פורל מספקת יתרונות נוספים לבריאות האדם בשל שפע חומצות השומן אומגה 3 שהוא מכיל.
אנחנו השארנו את העור, אבל אתם יכולים להסיר אותו אם אתם מעדיפים. החזיקו את הפורל בחוזקה בזנב וגרדו את הזימים מספר פעמים משני הצדדים עם סכין חדה מאוד. שיטה נוספת היא להצמיד את ראש הדג לאחור לכיוון הגוף (מעלה והרחק מהבטן) ולאחר מכן לגרור את הראש והעור בחזרה לכיוון הזנב - העור אמור להתקלף ללא שימוש בסכין. לאחר שהדג מבושל, ניתן להסיר בקלות את העור על ידי שפשוף זהיר מהבשר בסכין.
כאשר הפורל מבושל, העיניים יהיו לבנות והבשר יהיה אטום, רך, פלייקי וייפרד בקלות מהעצמות. זכרו! זה קריטי לבדוק אותו בנקודה העבה ביותר
במעבד מזון קוצצים פטרוזיליה, כוסברה ושום, מלח גס, פלפל שחור, פפריקה, שמן זית ומיץ מלימון אחד.
מניחים את הדג על גבי נייר אפייה וחורצים אותו לרוחבו בעזרת סכין חדה.
מורחים את תערובת עשבי התיבול על הדג משני צידיו ושמים גם מהתערובת בתוך בטן הדג.
סוגרים את נייר האפייה מכל צידיו ועוטפים את כל החבילה בנייר אלומיניום שסוגרים משני צידיו כמו אריזת מתנה, אך חשוב להשאיר רווח בין הדג לנייר.
אופים בתנור שחומם מראש למשך כ - 35 דקות ב -180 מעלות.
אם קמתם אמיצים הבוקר, הגישו את הפורל בשלמותו ושימו אותו במרכז השולחן. שימו כמה פלחי לימון לצידו, זה הולך מצויין.
אפשר גם להגיש את הפורל לצד מתכון מושלם לפירה בטטה כתוספת שהופכת את זה לארוחה מלאה מזינה ומשביעה
עוטפים את הפורל בנייר כסף או בנייר אפייה לפני האפייה כדי לנעול יותר לחות בפנים. שפריץ של יין לבן או סחיטה של מיץ לימון, יחד עם כמה עשבי תיבול, יעניקו לחות ויאפשרו לדג להתאדות.