הכנת עלי הגפן למילוי:
במידה ומשתמשים בעלי גפן טריים - להכניס את עלי הגפן לקערה גדולה ולשפוך קומקום מלא במים רותחים על העלים.
לאחר כדקה או שתיים העלים ישנו את צבעם לירוק כהה וכעת יש לסנן אותם.
במידה ומשתמשים בעלי גפן משומרים - יש להוציאם מהצנצנת, לפתוח את העלים ולהשרות אותם במי ברז קרים כחצי שעה, כך נפטרים מעודפי המלח של השימור.
הכנת המילוי:
1. בסיר על להבה בינונית מטגנים את הבצל עם שמן הזית עד להזהבה מוחלטת (חשוב מאד! עד שהבצל שחום ומתקתק)
2. מוסיפים את האורז השטוף והשום ומערבבים כ-2 דקות
3. מוסיפים את הכוסברה, הנענע, הפטרוזיליה, העגבניות הצנובר והתבלינים - מערבבים על אש בינונית כ-3 דקות עד שהעגבניות מתרככות מעט.
4. מורידים מהאש ומצננים קצת.
הכנת נוזל הבישול:
מערבבים בקנקן או בקערה את כל המרכיבים ליצירת נוזל מתובל וריחני.
הרכבת המנה:
1. מחממים תנור ל-200 מעלות.
2. מרפדים תבנית אפיה גדולה בעלי גפן (מומלץ להשתמש בכל העלים הקרועים או הקטנים)
3. משטחים עלה גפן על משטח העבודה, במרכז העלה מניחים כפית גדושה מהמילוי
4. אוספים את קצוות העלה סביב המילוי ליצירת "כיסון" (כמו בתמונה) - קושרים את הקצה עם חוט.
5. מסדרים את הכיסונים צמוד בתבנית, שופכים מן נוזל הבישול עד שליש גובה הממולאים (זה בסדר אם נותר נוזל מיותר בקנקן, לא חייב להשתמש בהכל)
6. עוטפים היטב בנייר כסף ואופים כ-20 דקות.
7. לאחר 20 דקות מורידים את נייר הכסף ונותנים לנוזלים שנותרו (במידה ונותרו) להתאדות בתנור - כ-5 דקות.
8. מגישים חם עם המון מיץ לימון וטחינה גולמית, בתאבון!
הערה: את המתכון הנוכחי ניתן להכין גם בצורת הגלגול הקלאסית, במקרה הזה יצאו כ50-60 ממולאים קטנים.