ניסיתם פעם להכין מנה עם בטטה קסבייה בעבר?
בטטה קסבייה או בשמה המוכר יותר - ארטישוק ירושלמי.
לפעמים מתעלמים מהפקעות הקטנות הללו בגזרת הירקות, וזאת למרות העובדה שהן ירק מענג עד מאוד!
היום, אנחנו הולכים להכין מנה דשנה, משביעה ואידיאלית לערבי החורף שלפנינו.
אז.. שימו את הסינר, ובואו נתחיל לעבוד!
מה זה בטטה קסבייה?
בטטה קסבייה, הידועה בכינויה ארטישוק ירושלמי, היא זן של ירקות שורש שמקורם בצפון אמריקה. חשוב לציין, זה לא ארטישוק ולא מירושלים.
לארטישוק ירושלמי יש טעם מעט מתקתק ואגוזי ומזכיר תפוחי אדמה קטנים או שורש ג'ינג'ר. ניתן לאכול אותם חיים או מבושלים והם עשירים בסיבים, אשלגן וברזל. יש אנשים שמשתמשים בארטישוק ירושלמי כפרו-ביוטיקה טבעית מכיוון שהם מכילים אינולין, סוג של פחמימה המסייעת לתמוך בחיידקי מעיים בריאים.
ניתן להשתמש בארטישוק ירושלמי במגוון רחב של מטבחים, החל ממרקים ותבשילים ועד סלטים ותוספות. צלייתם מביאה לידי ביטוי את המתיקות הטבועה בהם ויוצרת עור פריך, מה שהופך אותם לטעימים יותר. בפעם הבאה שאתם רואים אותם מחייכים אלכם בסופר, קחו לכם כמה.
איך מכינים בטטה קסבייה עם עוף
- משרים במים ולימון את הארטישוקים מקולפים וחתוכים לחצאים עד השימוש
- במחבת טפלון עמוקה מטגנים עם שמן זית את הכרישה או הבצל עד להזהבה.
* חשוב לטגן טוב את הכרישה אך מצד שני לא לשרוף אותה. אם מגיעים לנקודה בה הכרישה מוזהבת היטב רגע לפני שהיא מושחמת, אזי היא תגיר את כל המתיקות שבה ותעביר מטעמיה לתבשיל.
- מוסיפים תבלינים ואת הכוסברה ומערבבים היטב.
- מסננים את הארטישוק הירושלמי ומוסיפים למחבת.
- ממשיכים לערבב על אש נמוכה עד שהוא סופג את כל המרכיבים. רק לאחר מכן מוסיפים 2 כוסות מים רותחים
- כעבור 10 דקות בערך. מביאים לרתיחה, מנמיכים להבה ונותנים לארטישוק חצי בישול. מניחים את חתיכות העוף מעל ודוחפים היטב בעזרת הידיים שיכוסו ברוטב. ממשיכים לבשל עד לריכוך הארטישוק ובישול העוף.
הצעות הגשה לבטטה קסבייה עם עוף
- הגישו מעל מצע של דגנים מבושלים כמו אורז, קינואה או פארו לארוחה ממלאת ודשנה.
- לארוחה קלילה, הגישו עם ירקות צלויים כמו ברוקולי, גזר או כרוב ניצנים.
- הגישו את המנה ככה, כמו שהיא, וקחו אתכם לחם קלוי שיספוג את הרוטב המענג הזה