רוצה להעשיר את הידע הקולנרי שלך וללמוד דברים חדשים במטבח?

הצטרפו לניוזלטר שלנו עוד היום
בחינם והשארו מעודכנים

קטגוריות
פאי חמאת בוטנים ושוקלד
מתכון

פאי חמאת בוטנים ושוקלד

כ-60 דקות קל כשר חלבי

מצרכים למתכון

בצק

ציפוי

קישוט

קרם חמאת בוטנים

אופן ההכנה

פאי שוקולד ציפס בציפוי חמאת בוטנים ושוקולד

1. במעבד מזון עם להב פלדה שמים קמח, חמאה, אבקת סוכר, וניל ומלח ומעבדים עד שמתקבלת תערובת פירורית.

2. מוסיפים חלמון וממשיכים לעבד רק עד שנוצרים גושי בצק. אם הבצק לא מתאחד לגושים גדולים – מוסיפים בהדרגה מעט מים.

3. מעבירים את גושי הבצק למשטח עבודה מקומח קלות, מאחדים בידיים ויוצרים צורת דיסקית.

4.עוטפים בניילון נצמד ומצננים במקרר במשך כשעה.

5.    מערבבים את הבצק עם השוקולד חלב ושוקולד מריר ומרפדים את תבנית האפייה.

6.דוקרים את בסיס הקלתית בעזרת מזלג ומקפיאים במשך שעה

7.    מחממים תנור ל-170 מעלות.

8. אפייה עיוורת: מניחים על הקלתית הקפואה יריעה של ניילון נצמד עמיד בחום או נייר אפייה מקומט וממלאים בקטניות או משקלות מיוחדות לאפייה. אופים בצורה זו במשך 12-14 דקות.

9.מסירים את המשקלות והניילון וממשיכים לאפות את עוד 10-15 דקות או עד שהיא מזהיבה לחלוטין.

10.מצננים בטמפרטורת החדר.

11.הקרם: שמים בקערת המערבל את כל מרכיבי הקרם ומקציפים במהירות גבוהה לקרם אחיד. יוצקים על הבסיס ומיישרים.

12. הציפוי: שמים את השמנת המתוקה והשוקולד בכלי מתאים ומחממים במיקרוגל בהפסקות (עוצרים, בודקים ומערבבים כל 30 שניות), עד שנוצר קרם חלק.

13. יוצקים את ציפוי השוקולד על הקרם ומיישרים. מאחסנים במקרר חצי שעה לפחות.

14. הקישוט: מוציאים את העוגה מהמקרר, מחלצים מהתבנית, מפזרים את הבוטנים בדפנות העוגה ואת רצועות השוקלד במרכז ומגישים

ניסית את המתכון? איך יצא?
(0.0) | 0 הצבעות
עדיין מנהלים קניות עם פתקים? הגיע הזמן להתקדם...
לחצו כאן למידע נוסף
אהבתם? שתפו את המתכון

גולש יקר, עליך להיות מחובר על מנת להוסיף תגובות
עדיין לא נוספו תגובות, לא תהיו הראשונים להגיב?
מתכונים שבטח יעניינו אותך
הוסף שניות 00 הורד שניות
:
הוסף דקות 00 הורד דקות
:
הוסף שעות 00 הורד שעות