התכוננו להתענג על מאפה חם שידגדג את בלוטות הטעם שלכם ויספק את צורכי המתוק שלכם!
קבלו את מתכון לנוטלה קלצונה בעבודת יד עם מסקרפונה, וריאציה מטריפה וטעימה לקלצונה הקלאסי. מאפה חם וקראנצי ממולא בנוטלה עשירה וגבינת מסקרפונה עשויים לשלמות. זה כמו לנגוס בחטיף שוקולד חם ונמס שיש לו בדיוק את הכמות הנכונה של מתוק וחום.
אז שימו סינר, חממו מראש את התנור והתכוננו לאפייה!
המנה הזו פשוטה, מהנה, והדרך האידיאלית להתפנק עם גילטי פלז'ר מבלי להרגיש אשמה.
אז שבו, תירגעו והצטרפו אלינו להרפתקה קולינרית!
1. הבצק: מכניסים למיקסר חצי מכמות הקמח, את כל המים ואת כל השמרים.
2. מפעילים את המיקסר על מהירות בינונית למשך למשך 2-3 דקות עד לקבלת בצק אחיד וחלק.
3. מוציאים את הבצק ומכסים אותו במגבת למנוחה של חצי שעה. לאחר חצי שעה, מחזירים את הבצק למיקסר, ומוסיפים אליו את יתרת הקמח, שמן זית ומלח.
4. מפעילים את המיקסר על מהירות גבוהה למשך 3-4 דקות עד היווצרות בצק אחיד וחלק. משאירים למנוחה עוד רבע שעה, ולאחר מכן קורצים ממנו 3 כדורים (כ-180 גרם כל אחד).
5. מעבירים את הכדורים לתבנית מקומחת, מכסים בניילון ומכניסים למקרר ל-24 שעות.
6. אפייה: מחממים תנור ל-220 מעלות. במקביל, על משטח מקומח, מוציאים כדור בצק ומרדדים אותה בצורה אובלית.
7. בעזרת מזלג, יוצרים חורים קטנים על כל שטח הבצק. בוזקים מעליו שכבה דקה של אבקת סוכר.
8. מכניסים את הבצק לתנור למשך כ-5 דקות עד קבלת צבע חום עדין ותפיחה קלה של הבצק. מוציאים את המאפה, ומניחים לו להתקרר כמה דקות. חוזרים על הפעולה עם שאר כדורי הבצק.
9. בעזרת סכין, פורסים לרוחב את המאפה. מורחים צד אחד בגבינת מסקרפונה ובצד השני - שוקולד נוטלה. חשוב להיות נדיבים בשלב הזה.
10. סוגרים את המאפה, בוזקים אבקת סוכר מלמעלה, ומכניסים שוב לתנור לכ-5 דקות נוספות עד לקבלת מראה מושחם. מוציאים מהתנור וניתן לבזוק מעל עוד אבקת סוכר.
הגישו כקינוח אחרי ארוחה טובה ומזינה בצלחת אובלית בהירה עם 2 כדורי גלידה וניל בכל צד.
לגימור זהוב ומבריק, הברישו את הקלצונה בביצה או חמאה מומסת.
לקבלת התוצאות הטובות ביותר, חממו את התנור לטמפרטורה הנכונה לפני אפיית הקלצונה.