נתחיל מהחשוב ביותר, הוופלים האלה הם ללא גלוטן! אנחנו מאוד שמחים לשתף אתכם במתכון המעולה הזה, זה כל כך פשוט שלאחר פעמיים של הכנה תוכלו לזכור אותו בעל פה.
אתם תשתמשו רק בקמח אחד במתכון הזה, קמח שיבולת שועל זמין לרכישה אבל הוא הקמח שהכי קל להכנה בבית. זרקו שיבולת שועל יבשה אל הבלנדר או אל מעבד המזון שלכם וטחנו עד שהכל קמח דק.
סוד ההצלחה של הוופלים האלה הוא לתת לבלילה לנוח במשך 10 דקות בזמן שמחבת הוופלים שלכם מתחממת. זמן המנוחה נותן לקמח שיבולת השועל לספוג את הנוזלים ולהתרכך, כך שתקבלו וופלים פריכים ורכים לאחר ההכנה.
אם התאכזבתם בעבר כשניסיתם מתכוניי וופל אחרים ללא גלוטן, אתם חייבים לנסות את המתכון הזה! הוא פשוט מוצלח.
אפשר להכין את המתכון הזה בגרסת הפרווה, החליפו את החלב בחלב סויה, אגוזים או שקדים.
את החמאה ב-רבע כוס שמן קוקוס (טיפ לשימוש בשמן קוקוס: אם שמן הקוקוס שלכם מתמצק במגע עם מרכיבים קרים, חממו בעדינות את התערובת הרטובה במיקרוגל במרווחים של עשר שניות, עד שהשמן נמס שוב)
יוצא לנו להכין את הגרסה הזאת דיי הרבה, זה יוצא מעולה!
התחילו עם כל המצרכים היבשים, ערבבו בקערה כוס וחצי קמח שיבולת שועל, 2 כפיות אבקת אפיה וחצי כפית מלח (למי שאוהב קינמון יכול להוסיף מעט בשלב הזה)
בקערה נפרדת טרפו את המצרכים הרטובים, שלושת רבעי כוס חלב, 2 ביצים גדולות, 5 כפות חמאה, 2 כפות סירופ מייפל וכפית תמצית וניל
החלו לערבב את התערובת החומרים היבשים לאט לאט אל תוך קערת הרטובים, המשיכו לערבב כל הזמן עד שהכל אחיד
זהו שלב מאוד חשוב! תנו לבלילה לנוח 10 דקות כדי שקמח שיבולת השועל יספיק לספוג מעט מהלחות ולהתרכך עד הסוף
יש כמה אפשרויות לאיך להכין וופל מהבלילה שהכנתם.
אפשרות ראשונה: אם יש לכם מכשיר להכנת וופל בלגי שמחובר לחשמל, מצויין! חברו אותו לחשמל.
אפשרות שניה: אם יש לכם ברזל יצוק להכנת וופלים ששמים על הגז, נהדר! החלו לחמם אותו על להבה בינונית/גבוהה.
אפשרות שלישית: במידה ואין לכם אם אחד מהם זה קצת בעייתי אבל אפשר להשתמש במחבת רגילה ( לא הכי מומלץ, עדיף לכם לקנות מכשיר להכנה )
לפני שתמשיכו תנו לבלילה עוד ערבוב טוב לאחר 10 דקות המנוחה
יוצקים את הבלילה על ברזל הוופל החם, לא צריך לכסות את הכל מספיק לכסות את מרכז התבנית ולסגור את המכסה. לאחר שהוופל זהוב ופריך העבירו אותו לצלחת לקירור
חזרו על הצעדים שוב ושוב עד לסיום הבלילה או עד שהכנתם מספיק וופלים.
טיפ חשוב: אל תשימו את הוופלים אחד על השני, אחרת הם יאבדו את הקריספיות שלהם, אם תרצו, שמרו על הוופלים שלכם חמים על ידי הכנסה לתנור 80 מעלות עד להגשה.
הגישו את הוופלים עם סירופ מייפל, נוטלה, או כל תוספת שנשמעת לכם טוב!
כל שעליכם לעשות הוא לקחת שיבולת שועל יבשה במעבד מזון או בבלנדר עד שהם נטחנים לקמח עדין. יהיה עליכם לטחון בערך 1 ½ כוסות שיבולת שועל כדי להכין מספיק קמח לוופלים האלה.
אפשר פשוט להשמיט את הביצים. הוופלים יהיו מעט רכים יותר, אבל הם עדיין נהדרים! השתמש בחלב שאינו חלבי ושמן קוקוס.
הקפיאו! הוופלים האלה קופאים ממש טוב. פשוט יש לאחסן בשקיות ניילון ואקום להקפאה, כשבאים אורחים או שסתם בא לכם להתפנק, אתם יכולים לחמם בתנור של 180 מעלות ל 3-5 דקות או לדחוף לטוסטר עד שהוופל חם! והופה יש לכם פינוק ב 5 דקות!