לגביי הקמח ללא גלוטן אנחנו משתמשים בקמח האדום של בוב מילס ניתן להשיג ברוב חנויות הטבע, אבל בגדול כל קמח ללא גלוטן יעבוד כאן.
לגביי החלב, לא חייב להשתמש בחלב פרה ניתן במתכון הזה להשתמש בחלב שקדים או בחלב שיבולת שועל במקום, התוצאה תהיה טעימה באותה המידה!
הסוד לפנקייקים טובים הוא המתיקות, פנקייק לא אמור להיות מתוק מדי (רק התוספות) אנחנו משתמשים ברבע כוס סוכר על מנת שהוא יקבל טעם מתקתק, לא מומלץ להשתמש ביותר.
רכיבים יבשים: מערבבים יחד את הקמח, אבקת האפייה והמלח בקערה גדולה.
רכיבים רטובים: מקציפים את החמאה המומסת, הסוכר, הביצה והווניל שהתקררו עד שמתקבלת בלילה אחידה ללא גושים.
שפכו בשלבים את החומרים היבשים אל תוך הרטובים תוך ערבוב הבלילה בין שלב לשלב.
בונוס: אם אתם רוצים להוסיף משהו לבלילה של הפנקייק זה הזמן חברים, יכולים להוסיף בעדינות 3 כפות שוקולד צ׳יפס, אוכמניות, גרנולה, פירות יבשים וכו׳
בחירת המחבת - קודם כל אתם רוצים להשתמש במחבת שטוחה עם שוליים נמוכים שיהיה קל להפוך את הפנקייקים, גודל המחבט ישפיע באופן ישיר על כמות הפנקייקים שתוכלו להכין במקביל ממליצים לקחת את המחבת הגדולה ביותר אם אתם רעבים או קצרים בזמן.
מחממים מחבת על אש בינונית, ברגע שהמחבת חמה מרחו מעט חמאה או ספריי שמן.
שפכו מן הבלילה כמות לפי גודל הפנקייק שתרצו, נסו להכין מספר פנקייקים במקביל, אנחנו בדר״כ שמים רבע כוס בלילה.
המתינו עד שהקצוות יחלו לשנות את צבען לחום יותר ובועות יחלו להיווצר במרכז ובצדדים, זה לוקח בערך דקה או שתיים, הופכים וממתינים בערך 2 דקות נוספות. והופה מוכן.
מרחו מעט חמאה או בעזרת הספריי שמן בין הנגלות על מנת לשמן את המחבת.
כל מה שנותר לכם הוא לשים את התוספות האהובות עליכם ולהגיש לאהובים שלכם.
תהנו ובתאבון :)
האמת שאפשר לעשות את זה דיי בקלות, אין שום בעיה להחליף את החמאה בשמן קוקוס, ניסינו וזה יצא פשוט טעים! ובמקום החלב תוכלו להשתמש בחלב שקדים או בחלב שיבולת שועל התוצאה תהיה טעימה באותה המידה :)
כמה תוספות שאפשר להתאים לפנקייק הטעים הזה, מעולה עם עם פירות טריים (אוכמניות, פטל, תות) ומעט סירופ מייפל אמיתי, לאוהבי הבוטנים מריחה של חמאת בוטנים, מידי פעם שבא לכם לגוון נסו את השילובים הבאים קינמון וחמאה, חמאת שקדים וגרנולה. מבטיחים ששום אופציה לא תאכזב!