בקערת מיקסר עם וו לישה שמים כחצי מכמות הקמח ומערבבים פנימה שמרים.
מוסיפים חלב, סוכר, ביצים, חמאה, ברנדי וקליפת לימון ומעבדים דקה לקבלת תערובת אחידה ונוזלית.
מוסיפים בהדרגה את יתרת הקמח תוך כדי עיבוד במהירות נמוכה.
מגבירים את מהירות המיקסר לבינונית וממשיכים לעבד 5 דקות נוספות, עד לקבלת בצק חלק ומבריק.
מכסים את פני הקערה בניילון נצמד ומתפיחים עד להכפלת הנפח.
לאחר ההתפחה הראשונית
מחלקים את הבצק לכדורים
(רצוי לשקול כ 35-40 גרם לסופגניה) להניח כל אחת על ריבועי נייר חתוכים.
מניחים לתפיחה שנייה עד להכפלת הנפח.
בסיר רחב מחממים שמן לטיגון עמוק (160 מעלות אם יש מדחום).
מטגנים 3 סופגניות בכל פעם.
בערך 2 דקות מכל צד, להשחמה.
אם נעזרים בריבועי נייר אפייה - מכניסים את כדורי הבצק יחד עם נייר האפייה לתוך השמן.
מוציאים את הסופגניות לנייר סופג. מפזרים אבקת סוכר בנדיבות. מזריקים פנימה ריבה ומגישים.
ריכזנו לכם עמוד עם כל הסופגניות הדונאטס ומה שבינהם
ובעמוד הבא תמצאו את כל המתכונים לחנוכה!