ניתן להכין את כדורי השוקולד נוטלה כמה ימים לפני שאתם רוצים להגיש אותם ולשמור אותם במיכל סגור במקרר. מתכון שכל אוהב כדורי שוקולד יאהב!
דאגו שהחמאה והנוטלה יהיו בטמפרוטרת החדר, זה יקל מאד על התהליך וחשוב להמשך המתכון :)
במיקסר, שמים יחד את החמאה אחרי שחתכנו אותה לקוביות, מתחילים על המהירות הנמוכה ביותר ולאט לאט מגבירים, את הנוטלה להוסיף אחרי דקה של הקצפה, מקציפים יחד עד שהתערובת בהירה ואוורירית.
אנחנו משתמשים בפצפוצי אורז אבל המתכון הזה הוא מאוד גמיש, בהחלט ניתן להשתמש בכל עוגיה מתוקה אחרת או דגני בוקר רגילים, למשל קורנפלס, נשמע חלומי! אם אתם אכן משתמשים במשהו אחר זה הזמן לשבור את זה לחתיכות בגודל שאתם אוהבים!
הוסיפו אל התערובת שלנו את פצפוצי אורז (או את העוגיות ששברתם ), אבקת סוכר וערבבו שוב.
תערובת הנוטלה שלכם צריכה להיות יציבה, זאת אומרת, שאם אתם לוחצים אותה בכף היד היא נשארת באותו המצב, אם הכדור ממש דביק, הוסיפו עוד קצת פצפוצי אורז. אם הוא מעט יבש מדי, הוסיפו כפית נוטלה קטנה.
השתמשו בחמאה או בתרסיס שמן ומרח מעט על הידיים. מגלגלים את תערובת הנוטלה לכדורים בגודל 3 ס״מ או ביס. אמורים לצאת משהו כמו 24 כדורים.
מניחים את כדורי השוקולד נוטלה על תבנית מרופדת בנייר אפייה. מכניסים למקרר למשהו כמו שעה ואנחנו מוכנים לטבילת הכדורים בשוקולד.
אפשר להמיס את השוקולד במיקרוגל או בסיר קטן על להבה נמוכה. הכניסו את השוקולד לקערה (עדיף קערה מותאמת לשימוש במיקרוגל) למשך דקה אחת. הוציאו את השוקולד מהמיקרוגל וערבבו. הכניסו שוב למיקרוגל למשך 30 שניות עד שתגיעו למרקם הרצוי, ערבבו בין מחזורי החימום.
אל תסמכו על איך שהשוקולד נראה כדי לדעת אם הוא נמס, אם השוקולד לא מעורבב היטב בחימום הוא עלול להישרף. הקפידו לערבב בין מחזורי חימום במיקרוגל. מחממים עד שהשוקולד כמעט נמס לגמריי. המשיכו לערבב, החום מהקערה גם יעזור לו להגיע למרקם הנכון.
דיקרו כל כדור שוקלד נוטלה בעדינות בעזרת מזלג וטבלו ברוטב השוקולד שלנו.
הוציאו את הכדור מהשוקולד ותנו לעודפים לנזול.
הניחו את כדור הנוטלה הטבול בשוקולד על נייר אפייה ושימו במקרר עד להתייצבות השוקולד.
תהנו ובתאבון!
תמיד מדברים על טמפרטורת החדר, אבל ישראל בקיץ היא מדינה חמה, אם זה יום חם, וודאו שהחמאה עדיין קרירה כשמתחילים את ההקפצה אחרת יהיה לה מרקם ממש שומני והיא לא תקבל מרקם אוורירי וכיפי בהקצפה כמו שאנחנו רוצים. תמיד תתחילו על מהירות נמוכה ולאט לאט תעלו את הקצב.
המתכון הזה יכול לעבוד מצויין גם עם סוגי שוקולד שונים, הכדור ללא אפייה הזה טעים בשוקולד לבן, שוקולד מריר או שוקולד חלב, האהוב עלינו ביותר.
בשביל רגע פינוק אמיתי הכינו את הקפה האהוב עליכם, קפה קר ביום קיץ או קר ביום חורף, קחו כדור או שניים ליד ופשוט תהנו מרגע של שקט בתוך יום עמוס