איזה צליל מדהים משמיע נתח סלמון טרי ועסיסי כשהוא נוגע בפלאנצ'ה משומנת ורותחת - פשוט תענוג!
מתכון פשוט שמאוד מתאים לארוחת צהריים או ערב
בקערה גדולה ערבבו את הסויה, הלימון השום הכוסברה והדבש.
הניחו את נתחי הסלמון בקערה ועסו בעדינות במרינדה שהכנו.
ודאו שהסלמון עטוף היטב, כסו בניילון נצמד והכניסו למקרר לשעה לספיגת הטעמים.
חממו פלאנצ'ה משומנת על הגז.
כאשר הפלאנצ'ה רותחת, הניחו את הסלמון עד הצד של העור תחילה.
רוב הצלייה תתבצע על צד העור, לאחר מספר דקות כשהעור נהיה קריספי ושחום הפכו את הדג.
בשלו מספר דקות נוספות על הצד שני עד שהדג מבושל היטב.
מאוד מומלץ ליד פירה בטטה או הום פרייז כתוספת שמשלימה לארוחה מלאה
בתאבון!
* צבע כמובן ככל שהצבע של הסלמון הוא ורוד בוהק יותר כך הוא טרי יותר * אם אתם קונים את הדג והוא עדיין עם הראש תבחנו את צבע העיניים של הדג, הצבע של העין צריך להיות שחור בוהק ומסביב שקוף * הדרך הכי קלה היא ללחוץ על הדג, לא באגרסיביות אם הדג ממש טרי הוא יחזור למצב הרגיל מיד ככל שהוא פחות טרי כך ייקח לו יותר זמן, אם לחצתם והדג לא חוזר למצב המקורי, יש סיכוי שהדג לא ראוי למאכל
בגדול לימון זאת חומצה, ואם בשר של דג יושב בתוך מרינדה שמכילה לימון יותר מ-30 דקות החומצה מתחילה לפרק את הבשר לכן מומלץ להשרות דגים לבנים מקסימום 30 דקות ודגים יותר עשירים בחלבון כמו טונה וסלמון עד שעה לכל היותר