1. מקלפים את תפוחי האדמה וחותכים לפרוסות בעובי בינוני
2. מעבירים את הצ׳יפס לקערה עם מים קרים על מנת לשטוף את עודפי העמילן (מייצר צ׳יפס פריך יותר)
3. מוצאים את הצ׳יפס מהמים ומייבשם היטב(מומלץ במגבת ולא בנייר)
4. מחממים את השמן על אש בינונית, מכניסים את הצ׳יפס לשמן ל8-12 דקות- הצ׳יפס צריך להיות רך לגמרי מבפנים ובהיר ומחוץ
5. מוציאים את הצ׳יפס מהשמן ונותנים לו להתקרר בטמפרטורת החדר
6. מכניסים את הצ׳יפס לטיגון סבב שני למספר דקות על אש גבוהה ומוציאים שהצ׳יפס מגיע לצבע זהוב שחום
7. מוצאים את הציפס למסננת, נותנים לשמן לטפטף
8. מפזרים מלח על הצ׳יפס ומגישים לצד רוטב רצוי