את הקאפקייקס והקרם פטיסייר מכינים יום מראש. את הזילופים עושים ביום האכילה.
קאפקייקס וניל
לכ 20 קאפקייס בינוניים-
מחממים תנור ל 170 מעלות.
מקציפים את החמאה והסוכר במשך 5 דקות.
מוסיפים שמנת חמוצה ותמצית וניל ומקציפים עד הטמעה. מוסיפים את החלבונים בשתי נגלות ומערבבים כל פעם עד הטמעה.
בקערה נפרדת מערבבים את הקמח, אבקת אפייה והמלח. ומוסיפים חצי לתערובת.
מערבבים מעט להטמעה. מוסיפים את החלב והמים. מערבבים להטמעה. ואז את יתרת הקמח.
מוזגים לכוסות קאפקייקס ואופים במשך כרבע שעה עד שקיסם יוצא יבש.
קאפקייקס שוקולד
במעבד מזון טוחנים את היבשים בכמה פולסים כדי שהשוקולד יורגש.
בקערה נפרדת מערבבים את הרטובים.
ומוסיפים ליבשים. מערבבים עוד קצת עד לאיחוד.
מעבירים לכוסות קאפקייקס ואופים בחום 180 כרבע שעה עד שקיסם יוצא מעט קצת לח.
קרם פטיסייר
בקערה עם מעט חלב ממיסים את קורנפלור. מוסיפים חלמונים ומערבבים.
בסיר מביאים לרתיחה את יתרת החלב עם התמצית וניל והסוכר לרתיחה. מכבים.
מבצעים השוואת טמפרטורות. מוזגים באיטיות את החלב לתערובת החלמונים תוך כדי ערבוב מתמיד.
מחזירים לאש ומערבבים עד הסמכה. מורידים מהאש ומערבבים פנימה את החמאה. מכסים בנילון נצמד כדי שלא יווצר קרום.
אופן הכנת העוגה
מסדרים את הקאפקייקס בצורת קשת בענן (כמו תמונה) או בכל צורה שרוצים.
מכינים קצפת
מקציפים את המרכיבים עד להסמכה.
בהתחלה משטחים את הקאפקייקס.בעזרת ספטולה (סכין מדורגת) מיישרים את פני הקאפקייקס לגובה אחיד.
מחלקים את הקצפת למס' הצבעים הרצויים מוסיפים טיפה קטנה של צבע מאכל ג'ל ומערבבים.
מזלפים קודם את העננים ואחכ את הקשת.
בהצלחה