הבורקסים האלה הם מהמאכלים האהובים עלינו הישראלים. הם עדינים, רכים ועם מגע של קראנץ'.
אפשר למלא אותם כמעט בכל דבר, ובכל זאת, הפופלרים ביותר הם תרד, תפוחי אדמה וגבינה.
אי אפשר לשכוח את הביס מהבורקס תרד הראשון שאכלנו בתור ילדים. טעם גן עדן.
המתכון הבא יחזיר אתכם לילדות לאותו רגע בדיוק.
ללוש היטב את חומרי הבצק, ולהוסיף לאחר מכן את המים בהדרגתיות עד קבלת בצק לא דביק.
לאחר מכן קורצים מן הבצק כ20 כדורים, טובלים אותם בשמן ומניחים בתבנית, ומכניסים לקירור למשך 24 שעות.
לאחר 24 שעות על משטח משומן במקרר, יש לרדד כל כדור למרבד דק של בצק בעובי של נייר, ולמרוח בעזרת היד מעט שמן על הבצק.
יש לקפל את דפנות הבצק למרכז בצורה הזו: את השליש הימני לצד שמאל עד למרכז, את השמאלי לכיוון ימין עד למרכז, ובצורה דומה את הדפנות העליונות והתחתונות.
למרוח שוב מעט שמן על ה"מעטפה" שיצרנו, ונוסיף את המילוי לאורך הקצה העליון של המרובע שנוצר, נגלגל את הבצק לצורת גליל ונכניס לקירור לעוד 24 שעות נוספות.
לאחר הקירור, חותכים את הצינורות לטבעות, ונכניס לתנור שחומם מראש ל170 מעלות כאשר פניהם כלפי מעלה למשך כחצי שעה.
נבשל את התפוחי אדמה עד לריכוך מלא ונמעך אותם לפירה, נערבב היטב יחד עם ביצה, מלח ופלפל.
שוטפים היטב 2 חבילות עלי מנגולד ומשתמשים בחלק הירוק בלבד, קוצצים ומוסיפים מלח, פלפל וגבינה
שימו לב שההצעות הנ"ל יבואו רק לאחר שהברשנו את הבורקס בביצה טרופה.
בין אם בחרתם במילוי תפוחי אדמה ובין אם גבינה ותרד, אין דרך אחרת להגיש בורקס מאשר רסק עגבניות וסחוג ביתי.
שילוב מושלם שתמיד יקח אותנו אחורה בזמן.
בהצלחה ובתיאבון !! :)