אם אתם בחוץ עם הילדים ועושים מדורה השתמשו בסאג׳ מברזל יצוק, אם אתם בבית ווק הפוך על הגז (אל תשתמשו בווק מצופה טפלון), אם אין לכם ווק מתאים, הבצק הזה יתבשל בסדר גמור במחבת כבדה. רק קחו בחשבון שהפיתות יצאו קטנות יותר.
היופי בפיתה דרוזית שהיא טעימה כמעט עם כל דבר… לבאנה זעתר ושמן זית, לימון ושמן זית, סלט ירקות ופטה פיקנטי, ירקות חורף עם רוטב יוגורט או חומוס וכמובן הממרח האהוב על הילדים, שוקולד.
ערבבו את השמרים עם המים החמימים והניחו בצד.
בקערה גדולה ערבבו יחד את שאר המרכיבים היבשים.
מערבבים את השמרים והמים טוב טוב ושופכים לקערה עם החומרים היבשים ומערבבים עד שנוצר בצק אחיד - לישה נוספת אינה נחוצה. הבצק יהיה מאוד דביק.
מכסים את הקערה בניילון או במטלית לחה ומניחים בצד לשעה לפחות, אם כי ניתן ללוש אותה גם בבוקר, להשאיר במקום קריר עד הערב.
אל תלושו את הבצק - זה פשוט יהפוך אותו לקשה יותר לגלגול, הוציאו את הבצק לדלפק מקומח היטב ועצבו אותו לנחש ארוך ברוחב של כ -5 ס"מ בערך. חותכים את הבצק לשמונה חתיכות שוות (שתים עשרה אם תבשלו את הפיתה במחבת).
עצבו כל חלק לעיגול שטוח ודק יחסית בגודל הרצוי, השתמשו בקמח רב ככל שיידרש בכדי למנוע מהבצק להידבק (אם חתיכת בצק מתקשה בזמן הגלגול ומפסיקה להימתח בקלות, הניחו אותה בצד מתחת לעטיפת פלסטיק כדי לנוח מעט והתחילו לפתוח חתיכה נוספת).
חממו את הווק ההפוך או המחבת (אל תהפכו את המחבת, אלא השתמשו בה בדרך הרגילה) על להבת גז בינונית.
אחרי שיש לנו בצק עגול ודק ו-ווק חם, אנחנו עוברים לחלק ה״טריקי״ העברת הבצק מהשיש אל הווק, הבצק של הפיתה יכול להיקרע בקלות, אחת השיטות המומלצות להזיז את הבצק היא לקפל את הבצק לשניים ואז להרים אותו בזהירות, להניח אותם במרכז הווק ואז לפתוח אותם, הפיתה תתחיל לקבל בועות כמעט מיד.
כעבור דקה בערך, השתמשו במרית או תפסו בזהירות את קצה הפיתה בקצות האצבעות והפכו אותה במהירות לצד השני. אם הטמפרטורה נכונה, בפיתה יש כמה נקודות חומות קטנות בצד שמוכן. תנו לפיתה להתבשל עוד כשלושים שניות, עד שהיא מבעבעת ויש לה גם כתמים חומים בתחתית והוציאו את הפיתה הדרוזית להתקררות.
המשיכו באותו תהליך עם שאר הפיתות שרידדנו, תמיד נשים לב שהפיתה שעל האש לא נשרפת.
התאימו את הטמפרטורה במידת הצורך.
מומלץ לאכול את הפיתה הדרוזית מיד עם אחד הממרחים האהובים עליכם.
סלט אבוקדו + ביצה קשה + סלט עגבניות טריות ופלפל חריף
לאבנה + בצל מטוגן + סלט טאבולה עם הרבה לימון
חומוס + סחוג + סלט כרוב אדום + רסק עגבניות + ביצה קשה (אופציונלי)
טחינה + בשר טחון עם בצל וכמון + עגבניות
כמו שאתם מבינים אין סוף קומבינציות של דברים שאפשר לנסות, מצאתם משהו חדש רשמו לנו בתגובות.
מקווים שתהנו ושייצא לכם טעים :)
הכי טעים וכיף זה בחיק הטבע עם המשפחה,יחד עם הילדים בבילוי משפחתי. דאגו שהממרחים יהיו כבר מוכנים כאשר אתם שמים את הפיתות על האש, מרחו כמות נדיבה של לאבנה בקר או עיזים עם זעתר טרי, זילוף של שמן זית מעל, מאוד מומלץ עם זיתים ומלפפון חמוץ בצד. אחרי הארוחה תמיד אפשר לחתוך את הפיתה לחצי להכין קונוסים קטנים מרוחים בשוקולד.