רוצה להעשיר את הידע הקולנרי שלך וללמוד דברים חדשים במטבח?

הצטרפו לניוזלטר שלנו עוד היום
בחינם והשארו מעודכנים

קטגוריות
צ׳אי מסאלה
מתכון

צ׳אי מסאלה

כ-15 דקות קל כשר חלבי

מצרכים למתכון

להכנה

אופן ההכנה

מתכון לצ׳אי מסאלה אמיתי

צ'אי מסאלה, התה ההודי הארומטי, המתובל והמתקתק שמחמם את הנשמה ופותח את החושים, חוזר אלינו בגודל.

אין פה צל של ספק.. קשה לעמוד בפני הקסם של המשקה המחמם הזה הנטוע במסורת ובתרבות ההודית.

הקסם של צ'אי מסאלה הוא שזה יותר מסתם משקה, זו חוויה. השילוב של תה שחור, תבלינים חמים כמו קינמון, הל, ג'ינג'ר וציפורן וחלב יוצר סימפוניה של טעמים שרוקדת על קולטני הטעם שלנו ומעבירה אותנו לעולם אחר.

בין אם אתם מתכרבלים עם ספר נחמד ביום קריר, נפגשים עם חברים, או פשוט רוצים משהו נעים ונוח, צ'אי מסאלה הוא הפתרון האידיאלי.

אז תפשילו שרוולים, אספו את המצרכים ולכו להכין את הצ'אי מסאלה המדהים הזה.

 

מה זה בכלל צ'אי מסאלה?

מסאלה מסמלת תבלינים בהינדית, וצ'אי היא המילה ההודית לתה. תה חם ומתובל. באופן ספציפי, זהו תה שחור שהושרה בתבלינים ארומטיים ומוגש בדרך כלל עם חלב.

בדרך כלל, משקה זה מכונה "תה צ'אי" או "צ'אי תה לאטה" בארצות הברית. "תה צ'אי" שווה ערך ל"תה תה" בהודו. זו הסיבה שאנשים בהודו מתייחסים לתה מתובל כמסאלה צ'אי.

נחמד לדעת, לא?

 

איך מכינים צ'אי מסאלה

  1. מערבבים את כל התבלינים (קינמון, אגוז מוסקט, ציפורן והל)
  2. מוסיפים מים חמים ומערבבים היטב עד לנוזל אחיד
  3. מקציפים את החלב ומוסיפים
  4. מפזרים מעט קינמון מעל ומגישים

 

המלצת הגשה לצ'אי מסאלה

הגישו את הצ'אי בספל זכוכית רחב לצד עוגיית שומשום לא מתוקה מידי. אם אתם אוהבים להתפנק, הכינו קצפת ושימו כף נדיבה בתוך הצ'אי

ניסית את המתכון? איך יצא?
(0.0) | 0 הצבעות
עדיין מנהלים קניות עם פתקים? הגיע הזמן להתקדם...
לחצו כאן למידע נוסף

טיפים שיכולים ממש לעזור בהכנת צ׳אי מסאלה

קלו את התבלינים

כדי לשפר את הריח והטעם של התבלינים, קלו אותם במחבת יבשה לפני השימוש בהם. וכמובן וודאו שאתם לא שורפים אותם בטעות.

קלו את התבלינים

היזהרו ממתיקות יתר

ניתן להוסיף סוכר או דבש לצ'אי מסאלה לפי הטעם. עדיף להתחיל במינון צנוע ומשם לאט לאט לעלות.

היזהרו ממתיקות יתר

קשטו את הצ'אי מסאלה

קשטו את הצ'אי מסאלה שלכם בקינמון או הל לפינוק ויזואלי ופרץ של טעם לפני ההגשה.

קשטו את הצ'אי מסאלה

שאלות נפוצות להכנת המתכון

להכנת צ'אי מסאלה אפשר להחליף את החלב הרגיל בכל בכל סוג חלב שאוהבים. חלב שקדים, חלב סויה, חלב אורז, חלב שיבול שועל ועוד
אהבתם? שתפו את המתכון

גולש יקר, עליך להיות מחובר על מנת להוסיף תגובות
עדיין לא נוספו תגובות, לא תהיו הראשונים להגיב?
מתכונים שבטח יעניינו אותך
הוסף שניות 00 הורד שניות
:
הוסף דקות 00 הורד דקות
:
הוסף שעות 00 הורד שעות