לסיר להכניס את התפוחים הקלופים והחתוכים (מסוג גרנד סמית) עם 2/3 כוס מים, את הקינמון, החמוציות ומיץ הלימון. מבשלים על להבה נמוכה ומערבבים מדי פעם עד שהתפוחים מתרככים. מוסיפים את הברנדי תפוחים (אפשר במקום הברנדי להוסיף ויסקי או ליקר תפוחים) ומבשלים עם מכסה עד שכמות הנוזלים מתאדה עד למחצית.
רוטב הוניל:
יוצקים לסיר נוסף את החלב, מוסיפים את התמצית וניל ומחממים כמה דקות. שמים בקערית את הקורנפלור והמים ומערבבים לתמיסה אחידה. מוסיפים את הקורנפלור המומס והסילאן (זילוף לפי טעם) לסיר עם החלב ומערבבים. מחזירים שוב ומחממים תוך כדי ערבוב מתמיד, עד לקבלת רוטב סמיך.
ההגשה:
בתוך כלי הגשה שמים את מחית התפוחים ומעל יוצקים את רוטב הוניל. מעטרים באגוזי מלך קצוצים.
טיפ לרוטב הוניל:
במידה וההגשה של המנה לא סמוכה לבישולה: את הרוטב ניתן לחמם כדקה במיקרוגל. בתום החימום להוסיף קצת חלב ולהקציף במיקסר.