תפוח אדמה זה הירק האהוב עלינו ביותר, אפשר להכין אותו בכל צורה וטעם, הרתחה, טיגון בתבשיל ארוך או מרק, טעים טעים ושוב טעים!
קלפו את תפוחי האדמה וחתכו אותם לרבעים. מלאו מים בסיר בינוני, המליחו עם חצי כפית מלח, הוסיפו את תפוחי האדמה שחתכתם. הביאו לרתיחה, והמשיכו להתבשל במשך 10-15 דקות, עד שתוכלו לנעוץ בו מזלג בקלות.
שמרו כוס אחת של מים מהבישול, סננו את המים, העבירו את תפוחי אדמה לקערה, תמעכו אותם באופן ידני עם מזלג או עם מועך תפוחי אדמה. בשביל המתכון הזה, עדיף למעוך אותם למרקם גס ולא חלק לגמריי.
תנו לפירה להתקרר מעט ולאחר מכן שטפו וקצצו דק דק עירית וכוסברה והוסיפו אל הפירה.
מוסיפים את התבלינים, כף מלח, חצי כפית צ'ילי יבש ורבע כפית אבקת שום מערבבים היטב.
מוסיפים את הביצה מערבבים היטב, הביצה כאן היא מה שבעצם תדביק את היחסה יחד ותגרום לה לא להתפרק בטיגון, לא לשכוח את הצעד הזה :)
מכינים 3 קערות: אחת עם קמח, אחת עם 2 ביצים טרופות (מי שאוהב הרבה תבלינים יכול להוסיף קצת תבלינים לביצה), וקערה עם פירורי לחם.
לוקחים משהו כמו כף פירה לא יותר, מכדררים לכדור (בשלב זה ניתן לשטח את הכדור ולשים במרכז גבינה צהובה, צ׳דר, בשר טחון, מה שבא לכם ולסגור שוב לכדור).
טובלים בקערת הקמח היטב, מנערים מכל השאריות.
טובלים את הכדור בקערת הביצים הטרופות במהירות ועדינות (על מנת שיצא כדור מושלם).
טובלים בקערת פירורי הלחם, אנחנו רוצים להגיע למצב שבו הכדור עטוף באופן אחיד לגמריי בפירורי לחם.
חוזרים על הפעולה עד שנגמרת לנו מסת תפוחי האדמה.
מביאים סיר לטיגון עמוק בעל דפנות גבוהות, שופכים אליו 4 כוסות שמן קנולה ומדליקים את הלהבה לאש גבוהה, מחכים שהשמן ירתח
טמפרטורת השמן היא חשובה מאוד בטיגון כדורי פירה, זה יקבע כמה קריספים הכדורים יהיו ועד כמה כדורים יהיו שומניים
ברגע שהשמן רותח, הניחו בעדינות את הכדורים בשמן למשהו כמו 3 דקות עד שהם מקבלים צבע זהוב ויפה.
לפני הגשה אנחנו אוהבים לפזר מעט פרמזן מעל
תהנו ובתאבון!!!
הצעות הגשה לכדורי פירה
אפשר להגיש כדורי פירה בצבעים שונים, זה בהחלט יפה ומפתיע, בסירים נפרדים החליפו חלק מתפוחי אדמה בבטטה כתומה, וחלק מהם בבטטה סגולה, שימו לב שאת הבטטות צריך להרתיח קצת פחות זמן הן מתרככות מהר יותר, שימו לב להוציא אותם בזמן. זה יותר עבודה אבל זה שווה את זה לגמרי!
בזמן יצירת כדורי הפירה ניתן לשטח אותם בצורת עיגול ולשים באמצע גבינה צהובה, צ'דר או גבינה כחולה לאניני טעם ולכדרר את הכדור, להמשיך את תהליך הציפוי ובטיגון כרגיל, שתתנו ביס בכדור גבינה טעימה תיתן לזה קיק.
הצעת הגשה יפה ולא שגרתית, לאחר שהכדור יוצא מהמחבת שפדו אותו על שיפוד עץ, הכינו כמה שיפודים כאלה והגישו אותם בכוס גדולה או בצלחת מאורכת, שימו כמה מטבלים ליד, קטשופ, טחינה צ׳יפוטלה או מה שבא לכם.