לילה לפני,משרים את השעועית בקערה עם מים קרים.
למחרת מרתיחים מים עם כף מלח ומבשלים את השעועית כחצי שעה עד שמתרככת. (קחו בחשבון שהיא עוד תתבשל עם האורז אז שתשאר נגיסה ולא רכה מדי).
מסננים ומעבירים לקערה.
קוצצים בצל ומטגנים בשמן זית עד הזהבה קלה. מוסיפים לקערה.
קוצצים את השמיר ומוסיפים לקערה.
מוסיפים גם את האפונה לקערה. כמו שהיא קפואה. אין צורך לבשל או להפשיר.
ממלאים את הסיר של השעועית (אחרי שטיפה קלה) במים עם כף מלח ומבשלים את האורז כ 5 דקות. חצי בישול.
מסננים ומוסיפים לקערה.
מוסיפים לקערה 4 כפות שמן זית, 2 כפיות מלח וחצי כפית פלפל שחור. מערבבים.
חותכים את התפוחי אדמה לפרוסות עגולות בעובי כחצי סמ.
שוטפים שוב את הסיר, מוסיפים 4 כפות שמן זית, 4 כפות מים ואת הכורכום. מביאים לרתיחה ומפזרים בצורה שווה את התפוחי אדמה. מטגנים על אש גבוהה כ 3 דקות ואז שופכים את האורז כף אחרי כף ותמיד למרכז. האורז יפול לצדדים ככל שנוסיף אורז. לא מהדקים את האורז. יוצרים חורים עם ידית עץ (פשוט מכניסים ידית הפוכה ב 4 מקומות באורז עד הקרקעית).
עוטפים את המכסה במגבת וקושרים אותה מעל כדי שלא תשרף. מבשלים כ 5 דקות על אש גבוהה ולאחר מכן מורידים לאש נמוכה ל לחצי שעה. מפזרים כרבע כוס מים מעל האורז וממשיכים בבישול עוד כחצי שעה.