אופן הכנת הפילה
מערבבים את מרכיבי המרינדה, משרים את הסלמון במרינדה למשך שעה.
מניחים על נייר אפייה כשהעור כלפי מטה.
מפזרים שומשום קלוי.
אופים בתנור בחום 190 מעלות למשך 15-20 דקות.
רצוי לחרוץ פילה אחד בחלק העבה ולבדוק שעשוי.
אופן הכנת הפירה
ב 3 סירים שונים, מבשלים במים רותחים ממולחים עד לריכוך. מועכים במועך פירה.
רבע מתפא מעבירים לגזר ורבע לסלק.
מוסיפים 25 גר חמאה לגזר, 25 גר חמאה לגזר ו 50 גר לתפא.
מחממים את כוסות החלב.
כוס אחת לתפא, חצי כוס לגזר וחצי כוס לסלק
מבשלים עד למרקם חלק וסמיך.
מתקנים תיקול במלח ופלפל.
ניתן להכין גם פירה ירוק עם ברוקולי/ תרד