מעוניינים לעזור לנזקקים? לחצו כאן ותרמו ארוחות דרך ארגון לתת
להכנת הקציצות טונה
לערבב היטב את כל מרכיבי הקציצות, להכין כדורים בגודל בינוני ולטגן עד להזהבה משני הצדדים.
להכנת הרוטב עגבניות
בזמן שמטגנים את הקציצות להכין את הרוטב עגבניות.
לטגן במעט שמן את השום הכתוש, בצל לבן קצוץ ועגבניות חתוכות לקוביות קטנות כ-7 דקות, עד שהעגבניות מתרככות.
להוסיף את הלימון, 2 כפות גדושות של רסק עגבניות, את המים הרותחים ולתבל - לערבב היטב ולבשל על אש נמוכה 5 דקות.
לאחר מכן להוסיף את הקציצות לסיר, לכסות ברוטב ולבשל כ-15 דקות נוספות על אש נמוכה.
להכנת הפתיתים
לטגן בצל לבן קצוץ ואת הפתיתים עם 6 כפות שמן עד להזהבה.
לתבל ברבע כפית מלח,רבע כפית פלפל שחור וכפית אבקת מרק עוף - לערבב היטב,
להוסיף 3.5 כוסות מים רותחים, לערבב ולכסות.
לבשל על אש קטנה במשך 20 דקות ולערבב כל 5 דקות את הפתיתים.
לסנן את גרגירי התירס, לשטוף את האפונה ולחתוך את הפלפל האדום לקוביות קטנות.
לתבל במעט מלח, פלפל שחור ולימון לפי הטעם. להוסיף לפתיתים ולערבב.
להגיש חם ובתאבון :)