גרטן תפוחי אדמה בשמנת עם רוטב שום. מתאים לאירוח ולארוחות קיץ קלילות, לצד סלט רענן.
1. מסדרים את תפוחי האדמה בתפזורת בשכבות, אין צורך בסידור סימטרי (פרוסה על פרוסה) כדי שהשמנת תתפזר באופן שווה בין כל החריצים.
מפזרים מלח ופלפל.
2. מערבבים בכלי:
2 קופסאות שמנת מתוקה שמנה, 4 טבליות שום טרי כתוש וחלב.
ניתן גם להוסיף 3 טבליות כוסברה קצוצה טרייה קפואה
3. יוצקים את התערובת על תפוחי האדמה עד לכיסוי כמעט מלא.
אם חסרים לכם נוזלים הוסיפו עוד חלב.
מסיימים בעוד הבזקה של מלח ופלפל שחור.
4. מכסים את התבנית באלומיניום ומכניסים לתנור שחומם מראש ל- 200 מעלות למשך שעה.
כעבור שעה מסירים את הכיסוי.
5. למי שאוהב, ניתן להוסיף גבינת גאודה או פרמז'ן מגורדת, ומכניסים לתנור לעוד 20 דקות עד שהשכבה העליונה תשחים.
מחכים עד שמצטנן מעט ומגישים.