אופן ההכנה
אופים את עוגת השוקולד ומצננים:
מחממים תנור ל 170 מעלות.
משמנים תבנית בקוטר 22/24.
במיקסר מקציפים ביצים, שמן, רוויון, מים, סוכר וקקאו במהירות נמוכה רק עד שהחומרים מתאחדים. מוסיפים קמח, אבקת אפייה, אבקת סודה לשתייה ומלח ומקציפים לאט דקה נוספת, לתערובת אחידה ודלילה.
מוזגים את התערובת לתבניות ואופים 45-40 דקות, עד שהעוגה יציבה ומצננים לגמרי.
פורסים את העוגה לשכבות, מכינים את הקצפת ומרכיבים:
פורסים את העוגה ל 3-4 חלקים תלוי בגובה בעוגה..
מסננים את הדובדבנים ושומרים את הסירופ, להרטבת העוגה .
במיקסר מקציפים שמנת מתוקה, 1סוכר ואינסטנט פודינג לקצפת יציבה. מעבירים בערך 1/4 מהקצפת לשקית זילוף עם פייה משוננת, ושומרים במקרר (לקישוט בהמשך).
אפשר להוסיף לסירופ הדובדבנים ליקק או יין מתוק..
מניחים שכבת עוגה על צלחת הגשה. מברישים במעט מסירופ הדובדבנים מורחים קצפת בשכבה אחידה ומפזרים מהדובדבנים מכסים בשכבת עוגה שנייה, מברישים בסירופ, מורחים קצפת, ומפזרים חופן דובדבנים. ככה בכל השכבות עד לשכבה האחרונה.. את שארית הקצפת אנו מורחים מסביב לדפנות בעוגה ..
מקשטים ומגישים:
במיקרוגל ממיסים שוקולד. מעבירים לשקית זילוף קטנה וגוזרים לה את השפיץ.
על מגש מרופד בנייר אפייה ועליה שקף גבוהה מזלפים שרשרת עיגולים , לקבלת קישוטים קצת יותר גבוהים מהעוגה מקפיאים 2 דקות, לחצי התקשות ואז מצמידים לעוגה ומקררים עד להתקשות השוקולד
מזלפים את הקצפת ששמרנו במקרר ועל כל זילוף נשים דובדבן . מגרדים שוקולד ומפזרים במרכז העוגה..
וזהו שיהיה לכם בתאבון