רוטב יין אדום-
מטגנים עם חצי כף חמאה את הבצל והשום בזהירות לא לשרוף, מוסיפים את היין וענף רוזמרין ומבשלים על אש נמוכה עד שהכמות מצטמצמת לשליש.
מוסיפים את החמאה והמלח פלפל מערבבים עד להטמעה מלאה של החמאה.
טוענים ומתקנים תיבול.
מחית ארטישוק ירושלמי-
מבשלים בסיר עם מלא מים את הארטישוק והתפוחי אדמה עד לריכוך. התפוחי אדמה יהיו מוכנים קודם.
מוציאים את התפוחי אשמה ומועכים היטב עם מועך פירה.
את הארטישוק מעבירים בעודו חם למעבד מזון וטוחנים יחד עם השמנת והחמאה.
מאחדים את התפוחי אשמה והארטישוק לסיר, מרתיחים את החלב ומוסיפים לסיר. מערבבים עד הטמעה . מתקנים תיבול.
אפשר להוסיף עוד חמאה וחלב. המרקם צריך להיות קרמי ולא סמיך מדי.
פילה בקר
מחממים תנור ל 200 מעלות.
שוטפים את הפילה המוכשר (להסרת המליחות מההכשרה).
חותכים לקוביות עבות כ 4 סמ ומושחים בשמן זית.
מלהיטים מחבת גריל וצולים את הפילה כדקה לאחר מכן מסובבים 90 מעלות ליצירת קוביות או 45 מעלות למעויינים. ממשיכים לצלות עד שהפילה מגיר דם בחלקו העליון.
הופכים ומטגנים עד שגם בחלק העליון מגיר דם.
אם התבנית גריל מתאימה לתנור מכניסים אותו לכ 4 דקות אם לא מעבירים את הפילה לתבנית תנור.
בצלים מקורמלים
חוצים בצלים לחצי משמנים בשמן זית בנדיבות. מכסים בניר אלומניום ומכניסים לתנור בחום 180 לכשעה.